”Dosya henüz önüme gelmedi”

Cumhurbaşkanı Gül, mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin kanunun Cumhurbaşkanlığı hukuk bürosu tarafından incelenmesinin sürdürdüğünü belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Gül, mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin kanunun Cumhurbaşkanlığı hukuk bürosu tarafından incelenmesinin sürdürdüğünü belirterek, ''İşin siyasi yanı ayrı. Bir de teknik yanı vardır. Anayasamıza olan uygunluğu... Bütün bunlar değerlendirilmektedir. Dosya henüz önüme gelmedi'' dedi.

Gül, Singapur Cumhurbaşkanı Sellapar Ramanathan ile görüşmesinin ardından bir gazetecinin mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin kanunla ilgili sorusunu yanıtladı.

''Ben bu yasayla ilgili tartışmaları takip ettim, çünkü bu geçmişi olan bir işti'' diyen Cumhurbaşkanı Gül, 1990'lı yıllarda mayınlı arazinin temizlenmesiyle ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığına görev verildiğini anlattı. Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Daha sonra 'Savunma Bakanlığı bu işi yapsın, Kara Kuvvetlerinin yapması uygun değil' denmiştir. Savunma Bakanlığı da çalışmalarını yapmış, ondan sonra 'Bu iş Maliye Bakanlığı tarafından yapılırsa daha iyi olur' denmiştir. 

Şimdi Cumhurbaşkanlığı olarak hukuk büromuz, bunu inceliyorlar, değerlendiriyorlar. İşin siyasi yanı ayrı. Bir de teknik yanı vardır. Anayasamıza olan uygunluğu... Bütün bunlar  değerlendirilmektedir. Değerlendirilince benim önüme gelecektir, henüz o bitmemiştir. Dosya henüz önüme gelmedi benim.''