DSP, kömür dağıtanları YSK'ya şikayet edecek

Türker, Gaziantep’te 45 derecede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömür dağıtımını YSK’ya götüreceklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- DSP Genel Başkanı Masum Türker, Gaziantep’te 45 derecede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömür dağıtımını YSK’ya götüreceklerini söyledi.

ANKA’nın sorularını yanıtlayan DSP Genel Başkanı Masum Türker, YSK ve Gaziantep İl Seçim Kurulu’na şikayet başvurusunda bulunacaklarını belirterek, “Bu durum; referandumu halkın iradesiyle değil, devlet adına görev yapanların devlet olanaklarını kullanarak ve adeta rüşvet dağıtarak ‘evet’ çıkması yönünde etkileme çabası taşıdıklarını ortaya koyuyor” dedi.

Seçim öncesi dağıtılan kömür dağıtımının referandumu etkileme amacı güttüğüne işaret eden DSP Genel Başkanı, şöyle dedi:

“45 derece sıcakta kömür dağıtmanın aslında tehlikeli olduğu bilinmektedir. Hem yangın çıkma ihtimali vardır hem sağlığa aykırıdır. Kömürün dağıtılması ile kamu adına çalışanlar referandumda ‘evet’ çıkması amacı gütmektedirler. YSK’ya ve Gaziantep İl Seçim Kurulu’na şikayet başvurusunda bulunacağız.”

Kamu görevlileri AKP'ye hizmet telaşında

45 derecede kömür dağıtılmasının YSK ve Seçim Kanunu’na aykırı olduğuna işaret eden Türker, “Valilik ve Kaymakamlık böyle bir suçun içinde yer almamalı. Aksine bu suçun oluşmasını önlemelidir. Bu kamu görevlileri, AKP’nin referandumda ‘evet’ propagandasına hizmet etme telaşı içindeler” dedi.

Hediye paket dağıtıyorlar

DSP Genel Başkanı, referandum kampanyası çerçevesinde gittikleri illerde, belediyelerin hediye paketi gönderdikleri ve çeşitli hediyeler verdiklerini duyduklarını belirterek, “İhtiyaçları olanların bu hediyeleri kabul etmeleri doğaldır. Asıl suçlular demokrasiyi satın alarak dikta rejimi kurmak isteyenlerdir. Bu kömür nasıl olsa dağıtılacaktı, bunun dağıtılma süresi Eylül ayından sonradır. Bunu Kaymakam’ın Ramazan ayına denk getirmesi ise vatandaşlar için tabi hak olan kömür dağıtımını Ramazan’da hayır yapmaya getirerek, kömür ihtiyacı olanlara, bu kömürü hakaret baskısı altında almaya zorlamaktadır” dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir