DTP'den Kadıköy'de 12 eylül protestosu

Grup adına basın açıklaması yapan Avcı, "Hepimiz silahların susmasını ve ölümlerin durmasını istiyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Kadıköy'de toplanan DTP'li bir grup, 12 Eylül askeri müdahalesini protesto etti. 

Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan ve aralarında DTP milletvekilleri Hasip Kaplan, Gülten Kışanak ve Pervin Buldan'ın da yer aldığı grup, 12 Eylül askeri müdahalesi ile partiye yönelik operasyonları protesto amaçlı sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan DTP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı, "Hepimiz silahların susmasını ve ölümlerin durmasını istiyoruz. Bunun da ancak halkın demokratik yol ve yöntemlerle, hak arama imkanına kavuştuğu sistemlerde mümkün olacağının bilincindeyiz. Diyarbakır'da gözaltına alınanlar halkın oylarıyla göreve gelmiş temsilcilerdir. Bu gözaltılar halk iradesini hiçe saymaktır" görüşünü dile getirdi.

DTP Milletvekili Hasip Kaplan da 12 Eylül'ün en büyük sorunlarından birinin, Kurtuluş Savaşı'nda bile kapatılmayan meclis ve siyasi partilerin kapatılması olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"29 yıl sonra halkın iradesine darbe koyan 12 Eylül anlayışı, bugün de seçilmiş belediye başkanlarını, sandıktan halkın iradesi ile çıkanları hedef aldı. Bu 12 Eylül darbesinin ürünü olan anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. 'Açılım' diyoruz, 'barış' diyoruz, 'çözüm' diyoruz. Sayın Başbakan'a buradan sormak istiyorum; bir elde zeytin dalı, bir elde kılıç... Nasıl açılım olacak, nasıl barış olacak, nasıl demokrasi olacak? Siz düz ovadakileri gözaltına alırken dağdakileri nasıl indireceksiniz? Bu çelişkiden, bu yanlıştan bir an önce dönün."

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.