DÜNYA, 200 öğretmeni bir araya getirdi

DÜNYA Aktüel ve Cambridge University Press'in düzenlediği 5. Kolejler Sempozyumu'nda Türkiye'den 200'e yakın öğretmen, eğitimdeki son gelişmeleri paylaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Duygu ŞAHİN DURMAZ

ANTALYA

DÜNYA Şirketler Grubu bünyesinde yer alan DÜNYA Aktüel AŞ ile Cambridge University Press ortaklığında düzenlenen '5. Geleneksel Kolejler Sempozyumu' 05-08 Nisan tarihleri arasında Antalya Letoonia Otel'de gerçekleştirildi. Türkiye genelinden 200'e yakın kolej öğretmeninin katıldığı sempozyumda, Cambridge University Press temsilcileri öğretmenlerle eğitim teknolojileri, eğitim metotları ve eğitim teknikleri hakkındaki son gelişmeleri paylaştılar.
DÜNYA Aktüel AŞ Genel Müdürü Tuncay Koru, 05-08 Nisan tarihleri arasında DÜNYA Aktüel'in başlattığı sempozyum geleneğinin 5'incisini yaptıklarını söyledi. Sempozyumun geleneksel hale geldiğini aktaran Koru, "Bu sempozyuma bayilerimizin de katkısıyla Türkiye'nin her yerinden 200'e yakın kolejin İngilizce öğretmeni katılıyor. Benzer bir organizasyonu Mayıs ayında üniversite öğretmenleri için gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin her yerinden öğretmenlerin gelmesini bekliyoruz. Sempozyum süresince; konuşmacılar öğretmenlere eğitim teknolojileri, eğitim metotları eğitim teknikleri konularda bilgi paylaşımı yapıyorlar. Bu sempozyumlar aynı zamanda öğretmenlerimizin iş yoğunluklarından biraz da olsa kaçma fırsatı bulup tecrübelerini paylaşmalarına aracılık ediyor" dedi.

DÜNYA Aktüel yeniden yapılandı

DÜNYA Aktüel olarak yeniden yapılanma ve iş modeli geliştirme sürecinden geçtiklerini aktaran Koru, "Bu süreç zarfında kadro yapımızı geliştirip bayi ağımızı da yayınlaştırarak ofis sayımızı artıyoruz. Ankara'da yeni bir ofis açtık. İstanbul merkezimizle birlikte ofis sayımız 5'e yükseldi. Bayilerimize 3 yeni bayi daha ekledik ve toplam bayi sayımız 15'i geçti. Eğitim danışmanı sayımızı da artırıyoruz. En önemli hamlelerimizden bir tanesi lojistik depomuzu, lojistik merkezi haline getirdik. Depomuzda 15'e yakın çalışan arkadaşımız var; burada yurtdışından ithal ettiğimiz 1 milyondan fazla kitabı sınıflandırma, paketleme, stoklama gibi işlemlerden geçirerek dağıtımını gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Her sene yüzde 15 büyüme

DÜNYA Aktüel ailesi olarak her sene yüzde 15 büyüme gösterdiklerini dile getiren Koru, şu bilgileri verdi: "Anadolu Üniversitesi ile dünyaca ünlü İngilizce eğitim sistemi olan Toucshtone serisiyle yaptığımız işbirliği neticesinde de pazar lideri olmuş konumdayız. Toucshtone Projesi ile yılda 750 bin öğrenciye İngilizce eğitim kaynağı sunuyoruz. Bununla birlikte projeyi TRT eğitim kanalında Cambridge ailesiyle destekliyoruz. DÜNYA Aktüel olarak 50'den fazla personelimiz var. Bu birlikteliğimizin en önemli meyveleri arasında CCS - Cambridge Complete Solution Projesi var. Bu proje kapsamında 3 yıllık özel anlaşma yaptığımız okullara, öğretmen eğitim desteği, öğrenci eğitim desteği, kütüphane desteği ve ESOL sınavlarına hazırlanmaları için özel destekler veriyoruz. Bu projeye geçen sene başladık. 10 okula bu eğitim desteklerini verirken projemizi bu sene 20 okula yaymayı planlıyoruz. CCS Proje'sine dahil olarak okullar Cambridge gibi dünyanın en köklü İngilizce kurumlarından birinin eğitim ve sistematik desteğini alıyorlar."

Cambridge University Press ile 15'nci yıl

Cambridge University Press ile işbirliğinin hızla devam ettiğini aktaran Koru, "Cambridge University Press ile 15'inci yılımıza girmiş bulunuyoruz. Bununla birlikte amiral gemimiz olan Cambridge ile gerek işbirliğimiz gerek satış adetlerimiz sürekli artış içerisinde. Cambridge bu sene elektronik dijital içerikle eğitim materyalleri konusunda bir ivme kazandı. Özellikle üniversitede Toucshtone Projesi LMS tabanlı dijital eğitim platformu ile ses getirmekte. Kolej segmentinde de Kid's Box serisinin yakaladığı başarıdan sonra Super Minds serisi ile devamlılığını sağlıyor" şeklinde konuştu
2012 hedeflerinden de bahseden Koru, sözlerini şöyle tamamladı: "Toplam kalite anlayışımız çerçevesinde; hizmet ve servis seviyemizi teknolojiden de faydalanarak olduğundan daha da  ileriye götürmeyi hedefliyoruz. Okullarımıza dijital eğitim ihtiyaçlarını gerek tablet PC'lerin katkısıyla, gerek akıllı tahtaya uygun eğitim materyelleri ile gerek hocalarımıza verdiğimiz bilgilerle destekliyoruz. 'Cambridge English Teacher' adlı öğretmenlere yönelik olan web portalı gibi ek hizmetlerle Türk eğitim sektörünün en önemli bileşenlerinden olan öğretmenlerimize katkıda bulunuyoruz."
Rakiplerinden farklı olduklarını dile getiren DÜNYA Aktüel Pazarlama Şefi Feyza Ünlü ise, rakiplerden ayrılan en önemli özelliklerinin temsil ettikleri ürünlerin yanı sıra öğretmenlerle olan iletişimleri de olduğunu vurgulayarak, "Aynı zamanda okullara sağladığımız avantajlar ve ek destekler de bulunuyor" dedi.

"Dijital içerikte de ivme kazandık"

Cambridge University Press Türkiye Müdürü John Moorcroft, Cambridge University Press olarak önceleri sadece okulların ders kitaplarını sattıklarını şimdi ise okullara Avrupa Ortak Dil Çatısı çerçevesinde sınav kitapları da hazırladıklarını kaydetti. Cambridge University Press'in ikinci büyük gelişmesinin ise teknoloji olduğunu kaydeden Moorcroft, "Cambridge zaten eğitim teknolojileri konusunda liderdi. Bu sene elektronik dijital içerikle eğitim materyalleri konusunda iyi bir ivme kazandı. Anadolu Üniversitesi ile dünyaca ünlü İngilizce eğitim sistemi olan Toucshtone serisiyle yaptığımız işbirliği neticesinde de pazar lideri olmuş konumdayız. Bununla birlikte TRT eğitim kanalında Cambridge Universty Press'in hazırladığı önemli bir televizyon programı var. Türkiye'nin ulusal televizyon kanalında İngilizce eğitim vermek bize gurur veriyor" diye konuştu
 

Bu konularda ilginizi çekebilir