DÜNYA , 30'uncu yıl hedefini belirledi

Geleneksel 'Bölgeler Toplantısı' Çeşme'de gerçekleştirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İZMİR - DÜNYA Ailesi, Çeşme Pırıl Otel'de düzenlenen geleneksel 'Bölgeler Toplantısı'nda 30. yılına girecek olan gazetenin hedeflerini belirledi.
DÜNYA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent başkanlığında yapılan toplantıda gazetenin ve grup şirketlerinin yöneticileriyle, Türkiye'nin dört bir yanındaki temsilciler bir araya geldi. 2 gün süren toplantıda bu yıl 30. yılını kutlayacak olan DÜNYA'nın önemli bir döneme yeni projelerle girdiği belirtildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan DÜNYA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent sözlerine, tüm dünyanın farklı bir dönemden geçtiği şu dönemde DÜNYA ailesinin de yeni bir anlayışla bir araya geldiğini hatırlatarak başladı.
 
Ekonomi yayıncılığının Türkiye'deki tek ve bağımsız sesi DÜNYA'nın kuruluşundan bu yana geçen 30 yıllık süreçte Türkiye'nin pek çok sıkıntılı dönemden geçtiğini hatırlatan Demirkent, "Gazetemiz her sıkıntılı dönemden güçlenerek çıktı. 2009 kriz yılıydı. Ama 5 değil 10 değil 30 yıl ayakta kalmayı başarmış bir gazetenin bundan sonra da yoluna devam edeceğini söylemek zor değil. Yeni düzen ve anlayış ile bir aradayız" diye konuştu.
Okurun işine yarayacak projeler üreteceğiz 
Bu yılın hem DÜNYA Gazetesi'nin önemli bir kuruluş yıldönümü hem de ekonomide toparlanma dönemi olması nedeniyle dikkat çektiğini kaydeden Demirkent, "Bu dönemde tüm bölge temsilcilerimizle okurlarımızın işlerine yarayacak projeler üretme çabasındayız" dedi.
DÜNYA Gazetesi Bölgeler Koordinatörlüğü Danışmanı Hasan Yılmaer ise, konuşmasında "İnsanlar tıpkı kibrit çöpleri gibidirler. 5'i 10'u bir araya gelince kırılması zor, hepsi bir araya gelince de imkansız olur. Bölge temsilciliklerimiz de bunu anımsatıyor, bir araya gelirsek kimse bizi kıramaz" diyerek, zorlu koşulların aşılması için birliğe ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.
 
 
DÜNYA'nın tarafsız ve bağımsız bir gazete olmasının ona Türkiye'nin içinden geçtiği şu dönemde daha da büyük bir anlam yüklediğini kaydeden Yılmaer, "Kurumlara, kuruluşlara ve kişilere yol gösterdik. Bu durgunluktan da çıkmak için iş dünyasına gerekli bilgileri sağlayarak, biz rehberlik edeceğiz" dedi.
DÜNYA'nın 30. yılında olgunluk çağına girdiğini anımsatan DÜNYA Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat da, "Bu da bize daha fazla önderlik etme, derinlemesine haberler yapma şansı veriyor. Kriz pek çok şeyi değiştirdi. Bunlardan bir tanesi de bu dönemde pek çok yöneticinin değişmiş olması. Okurlarımızı daha yakından tanımamız gereken bir dönemdeyiz. Bunun için yeni yöneticilerle irtibata geçmeliyiz" şeklinde konuştu. Arolat, yeni dönemde de bölgelerde detaylı toplantılar yapacakları bilgisini verdi.
Çözüm odaklı, gelecek odaklı gazetecilik
DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ da "DÜNYA Gazetesi'nin geride bıraktığı 30 yılı tam anlamıyla bir başarı öyküsü. Ama DÜNYA'nın şimdi yeni bir başarı öyküsü yazması gerekiyor" dedi. Güldağ, şöyle devam etti: "Dünyada bir dönem kapanıyor.
 
Türkiye'de de öyle. Yeni dönemde yeni oyun kuralları olacak. Paradan para kazanarak geleceğini garanti altına almak yeni dönemde çok zorlaştı. Ekonomik aktörlerin yatırım araçlarını daha yakından izlemesi gerekecek. Aynı nedenle girişimcilik artacak.
Türkiye'nin mevcut ekonomik yapısı farklılaşacak. Birçok firma elenirken, yerlerine yenileri gelecek. Birçok KOBİ de daha eğitimli ikinci kuşağın işbaşına geçmesi ile kabuk değiştirecek. Dolayısıyla ihtiyaçlar beklentiler değişecek.
 
DÜNYA Gazetesi bu değişen ihtiyaçlara yanıt vermeye hazır. Kalitede irtifa kaybetmeden daha geniş okur tabanına ulaşmamız, çevreye daha fazla duyarlı olmamız şart. Çözüm odaklı, gelecek odaklı ve anlamayı kolaylaştıran gazetecilikle, ekonomi yayıncılığının bundan önceki döneminde olduğu gibi geleceğine de imzasını koyacak" diye konuştu.
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir