'Dünya Bankası, İzmir Büyükşehir'i örnek gösterecek'

Dünya Bankası’nın alt kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliklerini küresel olarak tüm belediyelerle yaptıkları işbirliklerinde en iyi uygulama örneği olarak gösterecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ulusal ölçekte en yüksek seviyedeki ‘yatırım yapılabilir’ kredi notunu koruyan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir övgü de Dünya Bankası’nın alt kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu’ndan (IFC) geldi.

IFC Su, Atık ve Belediye Finansmanı Sektörü Global Müdürü Elena Bourganskaia, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliklerini küresel olarak tüm belediyelerle yaptıkları işbirliklerinde en iyi uygulama örneği olarak kullandıklarını söyledi.

IFC Su, Atık ve Belediye Finansmanı Sektörü Global Müdürü Elena Bourganskaia, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bourganskaia, belediyenin IFC’nin Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki en büyük alt yapı ve ulaşım proje partneri olduğunu belirterek, “Sizinle ilişkimiz, stratejik açıdan bizim için çok önemli. Müşterek olarak gerçekleştirdiğimiz projelerde desteğiniz ve katkınız bizi çok etkiledi” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliklerini küresel olarak tüm belediyelerle yaptıkları işbirliklerinde en iyi uygulama örneği olarak kullandıklarını belirten Bourganskaia, “Bu zamana kadar birlikte çok iyi işler yaptık. Dünyadaki diğer belediye başkanlarını İzmir’e getirerek onlarla birlikte burada bir yuvarlak masa toplantısı yapmak istiyoruz. Belediyenizin işleyişini, çevre yatırımlarınızı, tarıma verdiğiniz destekleri, altyapı yatırımlarınızı, fuarcılık başarılarınızı yani kısacası yaptığınız yatırımlarla şehri nasıl iyileştirdiğinizi tüm belediyelere göstermek istiyoruz. Diğer belediyelerin sizden öğrenecek çok şeyi var. Onlara örnek olacaksınız” diye konuştu.

İşbirliği genişleyecek

Kentin genişleyen sınırlarıyla birlikte yatırım hamlelerinin de çoğaldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise IFC ile sürdürdükleri işbirliğinin daha da gelişmesi yönündeki isteğini vurguladı. Kocaoğlu, “Sağlamlaştırdığımız finans yapımızla uluslararası kalkınma bankaları nezdinde çok itibarlı bir kurum haline geldik. IFC’den aldığımız kredilerin kat ve kat üstündeki öz kaynaklarımızla, kenti kalkındırmak için yatırımlarımızı hızla sürdürüyoruz” dedi.

151 milyon euroluk yatırım sözleşmesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son 4 yıllık dönemde IFC ile birçok proje için işbirliği yaptı. Belediye, IFC ile Konak ve Karşıyaka Tramvay, Trafik Yönetimi Sistemi ve İtfaiye Acil Müdahale Araç Alımı projeleri, 85 adet metro vagonu alımı, İZSU ile Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi kapasitesini artıracak ek ünite yatırımı ve Yeni Foça Atık Su Arıtma Tesisi projelerinde “Hazine garantisiz ve teminatsız” 151 milyon euroluk finansman sözleşmesi imzaladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir