Dünya daha iyi ve güvenli hale geldi

Obama, Usame Bin Ladin'in öldürülmesiyle dünyanın daha iyi ve daha güvenli hale geldiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesiyle dünyanın daha iyi ve daha güvenli hale geldiğini söyledi.

Obama, Beyaz Saray'da iki Kore Savaşı gazisine onur madalyası verilmesi töreninde konuşma yaptı.

Bin Ladin'in öldürülmesinin, ABD'nin adaletin sağlanması yönündeki taahhüdüne bağlı kaldığını gösterdiğini belirten Obama, haberin duyulmasının ardından Amerikalıların Beyaz Saray önü ve New York'ta toplanmasını övdü ve bunun "Amerikan milliyetçiliğini ve ruhunu somutlaştırdığını" söyledi.

Obama, Bin Ladin'in öldürülmesiyle dünyanın "daha iyi ve daha güvenli hale geldiğini" kaydetti.

DNA testi ölümü kanıtladı

Bu arada Amerikalı üst düzey bir istihbarat yetkilisi, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in cesedi üzerinde yapılan DNA testlerinin, akrabalarıyla yüzde yüze yakın oranda eşleştiğini ve Bin Ladin'in eşi olduğu düşünülen bir kadının da kimliğini teşhis ettiğini söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin, Bin Ladin'in öldürüldüğü Pakistan'daki binada ele geçirilen yüklü miktardaki materyalleri incelediğini kaydetti.

Yetkili, materyallerin incelenmesi için Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatında (CIA) bir görev gücü oluşturulduğunu bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir