DÜNYA'nın 30. yıl coşkusu

DÜNYA Gazetesi 30. yaşını Rakkas'ta coşkulu gecede kutladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk basınının duayeni merhum Nezih Demirkent tarafından temelleri atılan ekonomi gazeteciliğinin öncüsü DÜNYA 30. yılını Nakkaştepe Rakkas'ta kutladı.

DÜNYA Şirketler Grubu çalışanlarının aileleriyle birlikte katıldığı ve 30. yıl coşkusunun yaşandığı gecede DÜNYA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent bir konuşma yaptı. Gecede grup içinde 10, 15, 20 ve 30. yılını dolduran çalışanlarına plaket verildi.

DÜNYA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent, otuzuncu yıl nedeniyle gazete çalışanları ve eşleri için verdiği yemekte yaptığı konuşmada, "DÜNYA büyük bir ailedir. Bu kurumdaki aile ruhu ve dayanışması en önemli özelliğimizdir" dedi.

Çalışanlara seslenen Demirkent, "Otuz yılı geride bırakmak kolay olmadı. Çok iyi günlerimiz olduğu kadar, çok sıkıntılı zamanlar da yaşadık. Büyük ve önemli krizlerin içinden geçtik. Ama bizdeki aile ruhu, dayanışma anlayışı, bu bağımsız ve özel gazeteyi yaşatma içtenliği, o zor günleri atlatmanın en önemli gücünü oluşturdu. Emeği geçen herkese bütün kalbimle teşekkür ederim. En zor günlerde yanımda oldunuz, en iyi günlerinizde arkanızda olacağım. Bugün hasta olan iki arkadaşımızın buraya gelememesi beni rahatsız etti; çünkü bu iki aile ferdinin bu güzel günümüzde sağlıkla burada olmalarını çok isterdim. Bu geceye eşlerinizle katılmanızı istedim. Çünkü onlar da bizim sıkıntılarımızı sessiz sedasız bizimle paylaşan insanlar. Onlar da bizim büyük ailemizin parçası" diye konuştu.

Geride bıraktığımız büyük krizden DÜNYA Gazetesi'nin de payını aldığını belirten Demirkent, "Bazen var olmak için en zor kararları almak gerekiyor. İşyerini korumak, işimizi korumanın önemli bir unsuru. O nedenle, bu kadar sıkıntılı dönemi, mümkün olduğunca az hasarla atlatmış olduğumuza inanıyorum" dedi.

Demirkent bütün çalışanlara, gazeteye katkısı olan herkese teşekkür ederek, sözlerini, "Hepinize bir çiçek kadar yakınım. Daha iyi günlerde birlikte olmak, bu eseri sonsuza kadar götürmekten başka dileğim yok" diyerek tamamladı.

Bozkurt'tan duygulu konuşma

DÜNYA Gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Önce sayısı bin otuz dokuza yükselmiş DÜNYA çalışanları adına Didem Demirkent'e teşekkür etmek istiyorum.

Bu gazeteyi, sayısı hiç de az olmayan bu kadar insana iş veren, akşam evlerine aş götürmelerini sağlayan kuruluş olarak görüyorum; otuz yıldır hep onun bir yerinde bulunmamı motive eden etkenlerin başında bu özelliğinin geldiğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Benim DÜNYA Gazetesi'ndeki konumumu şu küçük öykü iyi anlatır diye düşünüyorum: Öğretmen sınıfa girer, "Arkadaşlar bugün ‘annelik' konusunu işleyeceğiz" der. Öğrencilere sorar:

"Annelik nedir bileniniz var mı?" Kız öğrencilerden biri parmağını cesurca ve yürekten gelen sesle yukarı doğru fırlatır; "Öğretmenim ben anneliği çok iyi bilirim.

Çünkü bir anneliğim var!" Öğretmenin ve öğrencilerin bütün dikkatleri bu kız öğrenci üzerinde odaklanır. Kız öğrenci heyecanını saklamadan sesini yükseltir:

"Sizler annelerinizin karnında doğdunuz, onların biyolojik parçası olarak büyüdünüz." Sınıfta derin bir sessizlik olur, herkes bu ilk sözün arkasından gelecek açıklamanın ne olduğunun merakı içindedir. "Ben, sizden çok farklı bir yerde, anneliğimin yüreğinde büyüdüm!"

DÜNYA Gazetesi'nde benim konumumu, durumumu,duruşumu ve tutumumu bu öykü anlatır… Ben bu gazetenin yüreğinin sıcaklığını yaşadım. DÜNYA, kendimi ifade etmemin, anlatmamın, kimliğimin ve kişiliğimin bir parçası oldu. Sığındığım bir kale, kendimi rahat hissettiğim evim oldu. Yaşamasına, bugünlere gelmesine katkısı olan herkes sağ olsun. Benim İstanbul'da boğulmamı önleyen arkadaşım, dostum ve sırdaşım olan Nezih Demirkent ışıklar içinde rahat uyusun!"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir