Dünyada en çok çamaşır suyu tüketen ülkeyiz

VissPlus Genel Müdürü Sucu, "çamaşır suyu" pazarının Türkiye'de 350 milyon liralık ciroya ulaştığını belirterek, "Türkiye dünyada en çok çamaşır suyu tüketen ülke" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VissPlus Genel Müdürü Ferhat Sucu, VissPlus şirketinin ilk markası "Vissmate"in tanıtımı için düzenlediği basın toplantısında, Türklerin bulunduğu coğrafyadaki en temiz topluluk olduğunu, neredeyse herkesin evinde temizlik ürünü bulunduğunu söyledi.

Sucu, Türkiye'de ev bakım kategorisinin her yıl farklı ürünlerle hızlı şekilde büyüdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ev bakım pazarı, çamaşır suları ve ev temizleyiciler olarak iki ana kategoride raporlanıyor. Çamaşır suları kıvamlı ve kıvamsız olmak üzere iki alt kategoride analiz ediliyor. Ev temizleyicisi kategorisi ise toplam yedi alt kategoriye sahip. Pazar büyüklüklerine bakıldığında ise çamaşır suyu pazarı Türkiye'de 2015 yılında 350 milyon liralık, ev temizlik ürünleri de 500 milyon liralık ciro ile 2015 yılını kapattı. Pazarın toplam büyüklüğü ise şu anda 875 milyon lira. Bu rakamlara ev dışında tüketilen ürünler dahil değil. Onlarla beraber pazar çok daha büyük rakamlara ulaşıyor."

Sucu, çamaşır suyu pazarının, toplam pazar içinde en büyük paya sahip olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'de pazarın her yıl yüzde 8 büyüdüğünü anlattı.

Türkiye'de yıllık hane başına çamaşır suyu tüketim miktarının 14 litreye çıktığını aktaran Sucu, "Bu rakam aynı zamanda dünyada en çok çamaşır suyu tüketen ülkenin Türkiye olduğunu gösteriyor" bilgisini verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir