Dünyanın en etkili 100 ismi arasındalar

Davutoğlu ile Babacan, Time dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 ismi arasında gösterildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Time dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 ismi arasında gösterildi.

Time dergisinin en etkili 100 isminden oluşan Time 100 listesinin, bu yıl dokuzuncusu ilan edildi. Dünyanın en etkili isimlerinin dinamizm, yenilik ve başarılarının dikkate alındığı listede, Davutoğlu ve Babacan birlikte yer aldı.

Listenin sunuş yazısında Avrupa hala mali krizle boğuşurken ve Arap dünyası siyasi çatışmalar içindeyken, Türkiye'nin hem iç hem de dış politika yaklaşımıyla bölgede ekonomik büyüme ve demokratikleşme için model oluşturduğu belirtildi.

Türkiye'nin dış politikasının mimarının, 53 yaşındaki akademisyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğu belirtilen yazıda, bu politikayla Türkiye'nin otokratik rejimlerine karşı ayaklanan Arap halklarının yanında olduğu, "yorulmak bilmez çalışma ahlakıyla" tanınan Davutoğlu'nun, Türkiye'nin yeni konumunu "muhalifler arasında köprü" gibi kucakladığı bildirildi.

Yazıda, Türkiye'nin dış politika gücünü, 45 yaşındaki Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın liderliğindeki ekonomik dönüşümün mümkün kıldığı ifade edilerek, Türkiye'nin, 2009 yılındaki küresel mali krizden önce kamu harcamalarında ve bankacılık sistemlerinde reforma gittiği hatırlatıldı.

Türkiye'nin ekonomik büyümesinin, o tarihten bu yana güçlü bir özel sektör tarafından ateşlendiği belirtilen yazıda, "Avrupa ekonomik krizle uğraşır, ABD küresel çaptaki lekeli imajını düzeltmeye çalışırken Türkiye, Arap ve İslam dünyalarında aktif ve etkili kalmayı sürdürerek boşluğu doldurmaya hazırdı. Birçoğunun Neo-Osmanlıcılık olarak adlandırdığı bu dönemin gelişmesine, Davutoğlu ve Babacan sebep oldu" ifadesi kullanıldı.

Time Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Richard Stengel, Time 100'ün, dünyanın en güçlü ya da en zeki isimlerinin değil, en etkili isimlerinin yer aldığı liste olduğunu kaydetti.

Stengel, bu isimlerin bilim adamları, düşünürler, filozoflar, liderler, toplumlarının sembolü olmuş kişiler, sanatçılar ve vizyoner kimseler olduğunu ifade ederek, Time 100 listesinin, fikirleri, vizyonları ve faaliyetleri dünyayı değiştirmeye odaklanmış ve büyük kitlelere tesir eden kişilerden oluştuğunu bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir