Dünyanın "en zeki" beyinleri yarışacak

"Türkiye Open Hafıza, Mental Matematik&Hızlı Okuma Şampiyonası" ve "Memoriad 2013 Mental Aritmetik Dünya Olimpiyatları", yurt dışından yarışmacıların katılımıyla 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bu yıl 7.'si düzenlenecek "Türkiye Open Hafıza, Mental Matematik&Hızlı Okuma Şampiyonası" ve "Memoriad 2013 Mental Aritmetik Dünya Olimpiyatları", yurt dışından yarışmacıların katılımıyla 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

Dünyada 148 ülkede tescilli Memoriad Mental Olimpiyatlar Federasyonu yönetiminde Ankara Maya Koleji ve Ankara Demora Otel'de yapılacak şampiyona ve olimpiyatlarda, Türkiye'nin yanı sıra Hindistan, Moğolistan ve İran'dan toplam 450 çocuk ve yetişkin yarışacak.

Dünyada daha çok erkeklerin ilgi duyduğu yarışmalarda Türkiye'den ilk kez erkeklerden daha fazla kadın yer alacak. Yarışmaya katılacak kişiler, aynı zamanda dünya rekoru denemeleri de yapacak.

Yarışmanın ilk günü Maya Koleji'nde 5-12 yaşlarındaki 325 çocuk "Mental Aritmetik" kategorisinde yarışacak. Hindistan'dan gelen öğrenciler de "Mental Karekök", "Mental Çarpma", "Mental Toplama" ve "Flash Anzan" gibi kategorilerde dünya rekoru denemesi yapacak.

İkinci gün Ankara Demora Otel'de "Türkiye Open Hafıza, Mental Matematik&Hızlı Okuma Şampiyonası"nda toplam 11 kategoride 7'si yabancı 155 çocuk ve yetişkin yarışacak.
 
"Beyin kullanıldıkça gelişir"

Memoriad Mental Olimpiyatlar Federasyonu Uluslararası Dönem Başkanı Melik Duyar, ailelerin çocuklarındaki potansiyeli ortaya çıkarması ve bunun için gerekli eğitimleri almalarını sağlaması gerektiğini belirtti.

Beyinin kullandıkça geliştiğini vurgulayan Duyar, "Beyin hücreleri kullanılmazsa ölür. Bu eğitimler sayesinde çocuklar annesinin ve babasının yapamadığı şeyleri yapıyor ve müthiş bir güven duyup kapasitesini görüyor. Amaç, çocukların beyinlerini geliştirmek" ifadelerini kullandı.