Dünyaya tanıtılacak 25 Türk şirketi aranıyor!

TOBB'un öncülüğünde, TEPAV ve Allworld Network'ün yürüteceği "Türkiye 25 projesi" ile en dinamik şirketler dünyaya tanıtılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – TOBB öncülüğünde, TEPAV ve AllWorld Network'ün birlikte yürüteceği "Türkiye Hızlı Büyüyen 25 (Türkiye 25) Projesi" ile Türkiye'nin en dinamik şirketleri dünyaya tanıtılacak.

Türkiye 25 listesinde yer almaya hak kazanan şirketlerin, ulusal ve uluslararası medya aracılığıyla görünürlükleri artırılacak. Türkiye 25 finalistleri, Arabistan Hızlı Büyüyen 500 Projesi'nin Ekim 2011'de Amman'da yapılacak olan ödül törenine katılarak bölgenin en hızlı büyüyen şirketleriyle bir araya gelecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye 25 Projesi"nin tanıtım toplantısında, girişimciliğin geliştirilmesinin TOBB'un en önemli önceliklerinden biri olduğunu vurgulayarak, "İnanıyoruz ki Türkiye, girişimci sayısı arttıkça büyüyecektir. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmamızın anahtarı girişimciliktir" diye konuştu.

TEPAV'da kurdukları Girişimcilik Enstitüsü'nde KOBİ'lere kurumsallaşmaları için eğitim programları uyguladıklarını, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde kurdukları Uluslararası Girişimcilik bölümünde hem iş ve ekonomiyi hem de Rusça, Arapça gibi dilleri bilen, sadece Türkiye'de değil tüm bölgede iş yapacak girişimciler yetiştirdiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi işini hızla büyüten girişimcilerimizi dünyaya tanıtmak için Allworld Türkiye 25 yarışmasına başlıyoruz. Türkiye 25 ile tamamen objektif kriterlere göre yapılan değerlendirmede ilk 25'e giren en başarılı girişimcilerimizi uluslararası düzeyde yatırımcılara ve stratejik ortaklara tanıtacağız. Türkiye 25'e, en az 10 kişiyi istihdam eden, 2008'de en az 100 bin, 2010'da ise 500 bin dolar ciro düzeyine ulaşan tüm özel şirketlerimiz başvurabilir. Buradan şirketi hızla büyüyen tüm girişimcilerimizi Türkiye 25'e başvurmaya davet ediyorum.

Türkiye 25'e giren girişimcilerimiz Allworld'ün bölgemiz başta olmak üzere, birçok ülkede ortaya çıkardığı başarılı girişimciler ile bir araya gelecek. Başarılı girişimcilerimiz Harvard Üniversitesi'nde liderlik eğitimi alacak. Uluslararası medyada çıkacak haberler sayesinde girişimcilerimizin tanıtımı yapılacak ve yeni iş fırsatları ortaya çıkacak. Türkiye 25'teki şirketler yerli ve yabancı fonların gözdesi olacak. Böylece başarılı girişimcilerimizin sadece Türkiye'de değil, dünya çapında önünü açacağız."

Fark edilmeyen şirketin fark edilmesini sağlayacağız

Allworld Network'ün kurucularından Anne Habiby de birkaç aydır Türkiye 25 Projesi üzerinde çalıştıklarını, projenin ekonomiye yeni bir bakış açısı getireceğini ifade ederek, "Bizim ulaşmak istediğimiz şirketler en çok tanınan şirketler değil, piyasada en çok hareket gösteren, en dinamik şirketler olacak. Ekonominin gelişmesi ve geleceği olabilmesi için yapmamız gereken, piyasadaki yeni 'starlar'ı keşfetmektir. Bunun için girişimci şirketleri fark etmek, olabildiğince hızlı fark etmek ve global haritada onların yer alması için yardımcı olmaktır" dedi.

Habiby, Türkiye'de 25 adet gelişen, dinamik ve özel sektörde yer alan şirket aradıklarını belirterek, "Mesela Pegasus, çok ünlü ve bilinen bir şirket olarak bunlardan biri olabilir. Bundan sonra belki yine Türkiye'deki 25, 100 ya da 500 tane başarılı şirketi bir araya getirip bu şirketleri belirlemeye çalışacağız. Birkaç ay içinde Türkiye 25 sayesinde Türkiye'deki başarılı, dinamik özel şirketleri fark edeceğiz. Bu her yıl devam etiğinde artık daha fazla şirket kendini tanıtmış olacak. Amacımız 3 yıl içinde şu anda fark edilmeyen şirketin fark edilmesini sağlamak" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir