Durup bakmakla bir şey olsaydı iktidara gelirlerdi

Avrupa Birliği Bakanı Bağış, "Durup bakmakla bir şey olsaydı milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş ana muhalefet partisi çoktan iktidara gelirdi" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İhlas Vakfı Kariyer Akademisi 8. Kariyer Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Taksim Meydanı'na gelen bazı kişilerin hareketsiz durarak protestoda bulunmasına değindi.
 
Bağış, "Durup bakmakla bir şey olsaydı milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş ana muhalefet partisi çoktan iktidara gelirdi. Çünkü onlar yıllardır duruyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
Bağış, gençlere hayallerinin peşinden koşmayı tavsiye ederek, "Sakın ama sakın ürkenlerden, korkanlardan olmayın, üstümüze kurulmak istenen oyunlara malzeme olanlardan olmayın. Hayallerinizin peşinden koşun. Durmayın, çalışın, çabalayın ama sakın 'duran adam' olmayın" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin geçmişte yaşadığı kısır döngülere geri dönmesinin kimseye fayda sağlamayacağına işaret eden Bağış, ülkede geçmişte insanların birbirinin kılık kıyafetiyle, yediği ve içtiğiyle uğraşmasının, okuduğu kitapla ilgili ahkam kesmesinin kimseye faydası olmadığını kaydetti.

Bağış, "Buna gelecekte de izin vermeyecek bir güç varsa o gücün adı AK Parti hükümetidir, milletin bizzat kendisidir" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir