Duruşma 9 Ekim'e ertelendi

Ali İsmail Korkmaz duruşmasında dava 9 Ekim 2014 tarihine ertelendi. Mahkeme tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanması talebini reddetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Eskişehir'deki Gezi Parkı protestolarında aralarında sivil polislerin de bulunduğu kişiler tarafından dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz davasının üçüncü duruşması bugün Kayseri'de yapıldı.

Ali İsmail'in otopsi raporları okunurken annesi Emel Korkmaz dayanamayıp fenalaştı. Bir süre dışarı çıkarılan anne Emel Korkmaz, daha sonra tekrar salondaki yerini aldı. Anne Emel Korkmaz oğlunun dövülme şekli anlatılırken sanıklara dönerek, "Allah belanızı versin, kızınıza mı tecavüz etti, dayanamıyorum hakim bey" deyince salon karıştı.

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi 4’üncü duruşmanın 9 Ekim’de yapılmasını, eksik evrakların da bu tarihe kadar tamamlanmasını kararlaştırdı. Mahkeme heyeti bu arada, tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatanseven, fırın işçisi Ebubekir Harlar’ın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanık polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin, Yalçın Akbulut’un tutuksuz olarak yargılanmalarının devamına da karar verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir