Dustin Hoffman'ı bir de arkada görün

Great Gatsby, Iron Man gibi iddialı filmlerin vizyonda olduğu haftada, Dustin Hoffman'ın yönettiği "Dörtlü" sade ama güçlü bir ilk film olarak sınırlı sayıda salonda vizyona giriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com

1-288.jpgdunya.com – Dustin Hoffman sade ama etkili oyunculuğu ile Kramer vs. Kramer, Midnight Cowboy, Papillion, Rain Man gibi unutulmaz filmlerde başrolü üstlendi. 76 yaşında ilk kez kamera arkasına geçen aktör, "Dörtlü" (Quartet) ile tıpkı oyunculuğu gibi sade ama etkili bir ilk film ortaya koyuyor.

Bugün  vizyona giren İngiliz BBC yapımı Dörtlü, yaşı ilerlemiş müzisyenlerin yaşadığı bir bakımevinde dönemlerinde efsaneleşmiş dört opera sanatçısının yıllar sonra bir araya gelişini anlatıyor. Bakımevinin bağış toplamak için düzenleyeceği gecede konser vermek isteyen eski dostlar Reginald (Tom Courtenay), Wilf (Billy Connolyy) ve Cissy (Pauline Collins) aralarına yeni katılan Jean’in de (Maggie Smith) eski günlerdeki gibi aralarında olmasını isterler. Jean ise sanatçı kibiri ile bakımevi konserinde yer almayı reddetmektedir. Bir yandan Jean’i ikna etmeye çabalayan üç dost, diğer yandan da yaşlılık sorunlarıyla baş etmeye çalışırlar…

3-245.jpg
Opera alerjisine birebir

Filmin tiyatroculardan oluşan oyuncu kadrosu sade hikayeye başarı ile hayat veriyor. Okul zillerine, geri vites sirenlerine, alarm sistemlerine meze olmuş seçkin opera eserleri filmin içine başarılı bir şekilde bezenmiş durumda. Müzik kullanımı yoğun olmasına rağmen operaya ilgi duymayan hatta ‘alerji’si olanları dahi rahatsız etmeyecek eserler filmi canlı tutuyor. 

2-278.jpg

Gösterişsiz hikaye zeki diyaloglarla zenginleşiyor

Seks, şiddet, efekt içermeyen, kadrosunun tamamına yakını 70’ini aşmış oyunculardan oluşan Quartet sınırlı sayıda seyirciye hitap ediyor. Naif ve küçük hikayesi ile yalnızca 7 salonda gösterime giren film zekice yazılmış esprileri ve başarılı diyalogları ile görülmeyi hak ediyor. 

4-187.jpg
Filmin Künyesi - Dörtlü
Orijinal İsim: Quartet
Yapım: 2012- İngiltere
Tür: Komedi
Süre: 1:38
Yönetmen: Dustin Hoffman
Senaryo: Ronald Harwood
Oyuncular:
Maggie Smith
Tom Courtenay
Billy Connolly
Pauline Collins
Michael Gambon

dunya.com puanı:

6-096.jpg
 

Bu konularda ilginizi çekebilir