E-Kart çevreye verdiği zararı sıfıra indirdi

E-Kart, üretim faaliyetleri sonucu sebep olduğu karbon salınımını absorbe edecek 2300 adet fidan dikimini gerçekleştirerek, çevreye verdiği zararı sıfır düzeyine indirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Eczacıbaşı ve Alman Giesecke&Devrient ortaklığında 2001 yılında üretime başlayan E-Kart, çevreye verdiği zararı sıfıra indirdi.
Eczacıbaşı'ndan yapılan açıklamaya göre, küresel iklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde, karbon ayak izini en aza indirmek üzere çalışmalar başlatan ve "Söz veriyoruz" sloganı ile bunu kamuoyuna duyuran E-Kart, ISO 14001, ISO 18001 ve ISO 14064 belgelerini almasının ardından, üretim faaliyetleri sonucu sebep olduğu karbon salınımını absorbe edecek 2300 adet fidan dikimini gerçekleştirerek, çevreye verdiği zararı sıfır düzeyine indirdi.
Eczacıbaşı ve Alman Giesecke&Devrient ortaklığında 2001 yılında üretime başlayan E-Kart, Türkiye'nin ilk Visa/Europay onaylı kredi kartı, akıllı kredi kartı üretimi ve personalizasyonu yapabilecek tesisine sahip bulunuyor. Türkiye'deki ilk sim kart üretim tesisi unvanına da sahip olan E-Kart'ın yıllık kart üretim kapasitesi 54 milyonu aşıyor.
2004 yılında şeffaf kartları, 2005 yılında dokulu ve kokulu kartları (kozmetik, kahve vb.), 2006 yılında ayna kartları ve holografik kartları, 2008 yılında fosforlu ve ısıyla renk değiştiren kartları, 2009 yılında 39 ayda çözünen çevreci kartları, 2010 yılında görme engelliler için braille alfabeli kartları, 2011 yılında pırlanta taşlı kartlar ile antibakteriyel kartları tüketicinin hizmetine sunan E-Kart, Türkiye;de bankacılık ve GSM kartları pazarındaki liderliğinin yanı sıra Moldova, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan;da da büyük satıcı konumuna ulaşmış bulunuyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir