EBRD: Türkiye güçlü büyümeye devam edecek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası raporunda, "Yurt içi talep büyümesinin, ekonominin büyümedeki ana faktör olacağı, ayrıca ithalattaki büyümenin de artacağı" belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'deki güçlü ekonomik büyümenin 2011 yılında da devam edeceği ve "Doğu Avrupa'nın ekonomik iyileşmesinin, Türkiye'nin gerisinde kalacağı" tahmininde bulundu.

EBRD, 2011 yılında Avrupa ekonomisiyle ilgili yayımladığı son tahmin raporunda Türkiye'ye de yer verdi. Türkiye'de 2010 yılındaki güçlü ekonomik büyümenin 2011 yılında da devam etmesinin beklendiği kaydedilerek, "Yurt içi talep büyümesinin, ekonominin büyümedeki ana faktör olacağı, ayrıca ithalattaki büyümenin de artacağı" belirtildi.

"Doğu Avrupa'nın ekonomisindeki iyileşme, Türkiye'nin gerisinde kalacak" denilen raporda, Doğu Avrupa, Kafkasya ve Ukrayna ekonomisinin iyileşme sürecinde olduğu, ancak bu bölgenin geçen yıl kuraklıktan olumsuz etkilendiği kaydedildi.

Avrupa'nın birçok yerinde ekonomik iyileşmenin geçen yıl başladığı ve bu yıl da devam edeceği ancak artan bazı risklerin mevcut olduğu bildirildi. Raporda, 2011 yılında Avrupa ülkelerinin kötü para politikaları yürütmeleri halinde yüksek enflasyon oranlarıyla karşılaşabilecekleri kaydedildi. Ayrıca, finans sektöründeki kargaşanın daha fazla riskten kaçınmayı beraberinde getirebileceği belirtildi.

2011 yılında Avrupa genelinde büyümenin güçlü bir şekilde devam edeceği ve EBRD ülkelerinin bu yıl ortalama büyümesinin yüzde 4,2 olacağı tahmininde bulunuldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir