Eczacıbaşı Avrupa'da satın almalarla büyüyecek

Avrupa'da çeşitli ülkelerde araştırma içerisinde olan Eczacıbaşı Topluluğu, Avrupa'da marka ve şirket satın alarak büyüyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Eczacıbaşı Topluluğu Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç, toplam cirosu 800 milyon euro olan grubun önümüzdeki dönemde organik büyümenin yanı sıra, Avrupa'da satın almalarla büyüyeceğini söyledi.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu bünyesinde Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ve Intema da bulunuyor.

Bozüyük'te 15 milyon lira yatırımla hayata geçirilen Vitra İnovasyon Merkezi'nin açılışıyla ilgili toplantıda Onaç, "Önümüzdeki dönemde organik büyümenin yanı sıra Avrupa'da marka ve şirket satın almalarla büyüyeceğiz. Şu anda araştırdığımız ülkeler var" dedi.

Yapı Ürünleri Grubu'nun 2010 toplam cirosunun 800 milyon euro olduğunu belirten Onanç, önümüzdeki dönemde satın almalar hariç organik olarak yüzde 10 büyüme hedeflediklerini söyledi.

İntema'da payı arttı

Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı A.Ş.'nin İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş. sermayesindeki payı yüzde 41.79 sınırına ulaştı.

Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı A.Ş.’nin Kamu Aydınlatma Platformu’na yaptığı özel durum açıklamasında, 16 Kasım 2011 tarihinde İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş. payları ile ilgili olarak 10,75 TL - 10,95 TL fiyat aralığından 7 bin 250 adet alış işleminin gerçekleştiğini bildirdi. Açıklamada, bu işlemle birlikte İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş. sermayesindeki ortaklığın payının yüzde 41.79 sınırına ulaştığı kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir