Eczacıbaşı karo üretim kapasitesini artıracak

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, karo üretim kapasitesini yüzde 20 artırarak toplam 38 milyon metrekareye çıkaracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, Türkiye ve Almanya'da eş zamanlı olarak gerçekleştireceği yatırımlarla, karo üretim kapasitesini yüzde 20 artırarak toplam 38 milyon metrekareye çıkaracak.

Eczacıbaşı Yapı Ürünlerinden yapılan açıklamaya göre, grubun yapacağı ek yatırımların Türkiye ayağında, Bozüyük'teki karo fabrikasının büyük ebatlı karo üretim kapasitesi 1,3 milyon metrekare artırılacak.

Villeroy&Boch'un karo seramik alanındaki faaliyetlerini yürüten ve çoğunluk hisselerine Eczacıbaşı'nın sahip olduğu V&B Fliesen bünyesinde ise yeni bir porselen karo fabrikası kurmak üzere çalışmalara başlandı. Almanya'nın Merzig şehrinde kurulacak yeni tesisin Ocak 2012'de tamamlanacağı ve kuruluşun porselen karo üretimi yüzde 50 artarken, yeni istihdam olanağı da yaratılacağı bildirildi.

Grup, Türkiye ve Almanya'da eş zamanlı olarak gerçekleştireceği yatırımlarla, karo üretim kapasitesini yüzde 20 artırarak toplam 38 milyon metrekareye çıkaracak.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Karodan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Yamaner, konuya ilişkin değerlendirmesinde, büyük ebatlı karolar ile sağlamlığıyla öne çıkan porselen karolara yönelik talepte önemli bir artış olduğunu belirterek, Eczacıbaşı Grubu'nun Türkiye'nin AB ülkelerine yaptığı ihracatta, karo ürünleriyle birinci sırada yer aldığı belirtti.

Bu nedenle bir yandan Türkiye'deki kapasitelerini yükseltirken, diğer yandan yurt dışında açtıkları tesislerle üretim güçlerini artırdıklarını ifade eden Yamaner, kısa bir süre önce Rusya'da bir karo seramik fabrikası kurduklarını anımsattı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir