Eczacıbaşı, VitrA İnovasyon Merkezi'ni açtı

Geleceğin banyo ve kaplama malzemelerinin yaratılacağı merkezin, 15 milyon liralık yatırımla inşa edildiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİLECİK - Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Bilecik Bozüyük'teki üretim kampusunda faaliyet gösteren VitrA İnovasyon Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla düzenlenen törenle hizmete girdi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, törende yaptığı konuşmada, "VitrA İnovasyon Merkezi"nin, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun, ARGE çalışmalarına uzun yıllardır yaptığı yatırımların bugün vardığı en ileri noktayı simgelediğini ve kendileri için çok büyük önem taşıdığını kaydetti.

İnovasyonun, günümüzün küresel rekabet ortamında hedefini büyütmek isteyen şirketler için artık bir lüks değil, zorunluluk olduğunu belirterek, "Küresel rekabet, ancak, inovasyona dayalı kaliteyle mümkün. 'Vizyon 2023 Türkiye' hedefimize ulaşma yolunda stratejik bir araç olarak konumlandırdığımız inovasyon için, açık ve net hedefler doğrultusunda sağlıklı bir yol haritası çizmemiz gerekiyor" dedi.

VitrA İnovasyon Merkezi'nde banyo ve karo alanında yeni malzeme, süreç ve teknolojilere yönelik araştırma, tasarlama, geliştirme ve üretim çalışmaları yürütülecek. İnovasyon kültürünü yaygınlaştırmak, geleceğin yaşam şekillerine ve beklentilere uygun çözümler üretmek amacıyla, merkezde; mimar, tasarımcı, araştırmacı, akademisyen, öğrenci ve teknik kadroları buluşturan etkinlikler düzenlenecek.

Geleceğin banyo ve kaplama malzemelerinin yaratılacağı merkezin, 15 milyon liralık yatırımla inşa edildiği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir