Edirne'de TANAP tartışıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
EDİRNE - Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) ilişkin çevre ve sosyal etki değerlendirme toplantısı Edirne'nin İpsala ilçesinde yapıldı.  
 
Toplantıda konuşan Çevre Yüksek Mühendisi Meriç Bütün, Azerbaycan'daki Şahdeniz-2 sahasından çıkarılacak doğalgazın projeyle hem Türkiye'ye hem de Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasının sağlanacağını söyledi.
 
Proje inşaat işlemlerinin 2014'te başlayarak 3 yıl süreceğini belirten Bütün, şunları kaydetti:
 
"Bu proje 49 yıl süresince işletilecek. İlk gaz akışı 2018 yılı olarak planlandı. 2020'de 16 milyar metreküplük doğalgazın 6 milyar metreküplük bölümü, Eşkişehir ve Trakya Bölgesi'nde iki noktadan ulusal şebekeye bağlanarak Türkiye'de kullanılacak. Geri kalan 10 milyar metreküp Avrupa'ya geçecek. Projenin çevre ve insanlara yönelik olumlu ya da olumsuz etkilerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi sürecinde bu toplantıları yapıyoruz.
 
Proje kapsamında boru hattının Türkiye'nin Gürcistan sınırından başlayarak,  Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarından geçirilmesi planlanıyor. Boru hattı Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illerinden geçirilecek."
 
Toplantıya, İpsala'ya bağlı köylerin muhtarları ve vatandaşlar katıldı.