Edison, elektrik pazarından yüzde 20 pay istiyor

Poti, gelecek yıl satılacak enerji tesislerinden alım yapma planlarının olduğunu ve ortakları ile birlkte Türkiye pazarında yüzde 20 pay istediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Edison S.p.A şirketi Türkiye'deki elektrik pazarından yüzde 20 pay istiyor.

Elektrik ve doğalgaz üretimi, dağıtımı ve satışı alanlarında faaliyet gösteren İtalyan enerji şirketi SpA, Türkiye'ye doğru genişleme planları yapıyor.

Uluslararası haber ajansı Bloomberg’e röportaj veren Edison’un başkan yardımcısı Roberto Poti, gelecek yıl Türkiye hükümeti tarafından satılacak enerji tesislerinden alım yapma planlarının olduğunu ve ortakları ile birlkte Türkiye pazarında yüzde 20 pay istediklerini söyledi.

Şirketin uluslararası faaliyetlerinden sorumlu olan Poti, “Edison, Doğu Akdeniz ve Orta Doğu bölgesinde elektrik üretimini ve ticari faaliyetlerini artırmak istiyor. Türkiye en iyi pazara ve bunun tam zamanı. Pazar payımız İtalya’da yüzde 20, Yunanistan’da yüzde 15-20, Türkiye’de de uzun vadede hedefimiz yüzde 20″ diye konuştu.

ÖİB Başkanı Ahmet Aksu, gelecek yıl 3000 megawatt kapasiteye sahip tesisin satışını planladklarını haziran ayında ayında açıklamıştı.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir