Edremit'i sel vurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BALIKESİR -  Balıkesir'in Edremit ilçesinde etkili olan yağış su baskınlarına yol açtı, trafik felç oldu. Edremit Kaymakamı Tunç, "Yaşadığımız çok büyük bir afet" dedi.
 
Edremit Çanakkale E 87 karayolunda çok sayıda araç, oluşan sel yüzünden mahsur kaldı. Çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana geldi.
 
Yağış nedeniyle Kanlı Dere'nin taşması sonucu E 87 karayolu trafiğe kapatıldı. Karayolunun yaklaşık 5 kilometrelik bölümünde meydana gelen su baskınları sürücülere zor anlar yaşattı. Birçok araç yolda mahsur kaldı.
Edremit ile Burhaniye ilçeleri arasında ara bağlantıyı sağlayan Ülkü Yolu daEdremit Çayı'nın taşmasıyla trafiğe kapandı.
 
Balıkesir'den gelen 9 kişilik Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kurtarma ekipleri, ilçede çalışmalara başladı.
 
Edremit Kaymakamı Osman Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşananın çok büyük afet olduğunu belirterek "Son üç dört saat içerisinde metrekareye 117 kilogram yağış aldık" dedi.
 
"Şu ana kadar ilçemizde bir can kaybı yok, inşallah olmaz da. Hayvan telef olmuş olabilir ama net bir bilgi yok" diyen Tunç, ev ve iş yerlerine su baskınlarının yaşandığı yönünde kendilerine ulaşan çok sayıda bilginin olduğunu söyledi.
Araçlarında mahsur kalanlar, belediye ekipleri ve civar yerleşim yerlerinden çağrılan özel kepçe ve iş makineleri ile kurtarıldı.