EFSF'den İtalya'ya çağrı

EFSF Başkanı Reglig, İtalya'nın yatırımcıları sakinleştirmek için çok fazla zamanı kalmadığına dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Avrupa Finansal İstikrar Fonu (EFSF) Başkanı Klaus Regling, İtalya'ya piyasaları sakinleştirmek için hızla harekete geçme çağrısı yaptı.

Regling, aralarında Almanya'da yayım yapan Süddeutsche Zeitung'un da bulunduğu bazı gazetelere yaptığı açıklamada, politik ve mali istikrarına ilişkin İtalya'nın yatırımcıları sakinleştirmek için çok fazla zamanı kalmadığına dikkat çekerek, ülkenin mümkün olduğunca kısa bir sürede göreve başlayabilecek bir hükümete ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Karmaşanın devam etmesi halinde fonun İtalya'ya yardım etmeye hazır olduğunu ifade eden Regling, herhangi bir ülkenin fondan acil yardım talep etmesi durumunda EFSF'nin yardıma hazır olduğunu kaydetti.

Regling, fonun Aralık ayında kısa vadeli bonolar satmaya başlayacağına dikkati çekerek, bunun EFSF'ye zor durumdaki Avro Bölgesi'ne üye ülkelerin kamu borçlanma kağıtlarının satın alınmasında veya bankaların yeniden sermayelendirilmesinde kullanılabilir bir likidite tamponu oluşturmayı sağlamasının beklendiğinin altını çizdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir