Ege Denizi'nde yine deprem

Ege Denizi'nde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybının bulunmadığı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Ege Denizi'nde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 22.50'de meydana gelen deprem yerin 9.11 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Depremin merkez üssü, Karaburun açıkları olarak belirlenirken, başta İzmir olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

"İntikal eden sıkıntılı bir durum yok"

Depremin en çok hissedildiği Karaburun İlçesi'nin Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada, 15 dakika ara ile yaşanan depremi yoğun bir şekilde hissettiklerini belirtti.

İlçe merkezi başta olmak üzere, 16 mahallede  ekipleriyle hemen vatandaşlara ulaştıklarını anlatan Çakır, "Ekiplerimiz daha önceki depremde etkilenen mahallelerimize gitti. Bize intikal eden sıkıntılı bir durum yok" dedi.  

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Ege Denizi'nde saat 22.33'te 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha olduğu da açıklanmıştı.

Sahil kenarlarına akın edildi

Ege Denizi'nde saat 22.50'de meydana gelen 5.3 ve 4.2 büyüklüğündeki iki depremin ardından İzmir'in Karaburun'da yaşayan vatandaşlar sahil kenarlarına akın etti. 

Depremin en çok hissedildiği Karaburun İlçesine bağlı Mordoğan Mahallesi'nde depremin ardından vatandaşlar evlerinden dışarıya çıktı.