Ege'de kaçakları taşıyan tekne battı

Didim'den Yunanistan'ın Leros Adası'na geçmeye çalışırken bindikleri eski balıkçı teknesi batan yabancı uyruklu kaçaklardan 34 kişi hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aydın'ın Didim ilçesi'nden Yunanistan'ın Leros Adası'na geçmeye çalışırken bindikleri eski balıkçı teknesi batan yabancı uyruklu kaçaklardan 1'i çocuk 28'i yaşamını yitirdiği bildirildi. Ancak ilerleyen saatlerde ölü sayısı 34'e yükseldi.

Yunanistan'ın 'www.protothema.gr' internet sitesinin haberine göre, bugün sabah saatlerinde Aydın'ın Didim ilçesi karşısındaki Farmakonisi (Bulamaç) Adası yakınlarında yabancı uyruklu kaçakları taşıyan 18 metrelik eski balıkçı teknesi battı. Kurtarılan kaçaklar ve cesetler Leros Adası'na götürüldü. Yunan Sahil Güvenlik botları ile helikopterlerinin, başka kaçaklar da olabileceği şüphesiyle havadan ve karadan arama-kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

22222-orta.jpg

Ölü sayısı 34'e yükseldi

Ege Denizi'nde sabaha karşı batan ve yaklaşık 140 göçmenin bulunduğu teknede ölenlerin sayısının 34'ü bulduğu belirtildi. Ölenlerden 4'ünün bebek 7'sinin ise çocuk olduğu öğrenildi. Bölgede Yunan sahil güvenlik botları ile helikopterlerinin arama kurtarma çalışmalarını sürdüdüğü belirtildi. 

6-166.jpg