Egeli ihracatçılara 'özel kart'

'Egeli İhracatçım Bonus Business Card'ın uygulamasına katılan ihracatçı şirketler ödemelerde özel indirim kazanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Egeli ihracatçılar, "Egeli İhracatçım Bonus Business Card" ile "Ortak Satın Alma Projesi"ne katılan şirketlere yapacakları ödemelerde özel indirim ve taksit imkanı elde edecek.

Garanti Bankası ve Ege İhracatçı Birlikleri, üye firmaların maliyetini düşürerek, rekabet gücünü artırmak amacıyla gerçekleştirilen "Ortak Satın Alma Projesi" kapsamında protokol imzaladı.

Protokol çerçevesinde Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve Denizli İhracatçılar Birliği üyesi şirketler, Garanti Bankasının ihtiyaçlarına özel tasarladığı "Egeli İhracatçım Bonus Business Card" ile şirket harcamalarında "bonus" kazanacak ve satın alma projesine katılan TNT Express, MNG Kargo, AvivaSa, Petrol Ofisi ve Doruknet'e yapacakları ödemelerde, özel indirim ve taksit fırsatlarından yararlanacak.

EİB'deki imza töreninde konuşan EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, üyelerinin 2010 yılında yüzde 36'lık ihracat artış hızıyla 8 milyar 695 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini, döviz kurlarının Türk ihracatçısının rekabet edebilir seviyede olması halinde, 2011'de 12 milyar dolarlık ihracat rakamını aşmayı, 2023'de de 55 milyar dolarlık ihracatı hedeflediklerini anlattı.

Türkmenoğlu, birlik olarak bu hedefe ulaşmak amacıyla Ege bölgesinde faaliyet gösteren 7 bin civarındaki ihracatçının maliyetlerini düşürmek ve rekabet gücünü artırmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. Bu amaçla, ihracatçı firmalara yönelik bir anket çalışması yaptıklarını, en sık çalışılan şirketlerin belirlendiğini ve temel düzeyde bir pazar araştırması gerçekleştirdiklerini anlatan Türkmenoğlu, "Bu anketle bankalar ve kullanılan kredi kartları, yurt içi ve yurt dışı kurye hizmeti sağlayan firmalar, akaryakıt şirketleri, sabit telefon operatörleri ve sigortacılık şirketleriyle ilgili olarak, üyelerimizin beklentilerini öğrendik" dedi.

Türkmenoğlu, anket sonuçlarını değerlendirerek geliştirdikleri "Ortak Satın Alma Projesi"yle sadece büyük cirolu firmaların elde ettiği avantajlara KOBİ niteliğindeki ihracatçıların da sahip olacağını bildirerek, "Özellikle KOBİ niteliğindeki ihracatçılarımız bu projeden büyük maliyet avantajları sağlayacak" diye konuştu.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu, bankanın kredi kartlarındaki liderliğini ticari kartlarda da sürdürdüğünü belirterek, halen piyasadaki ticari kartların yüzde 19'unun Garanti'ye ait olduğunu söyledi.

"Ortak Satın Alma Projesi"nin kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren İsfendiyaroğlu, "Çünkü 2023'te nakdi ortadan kaldırma vizyonumuza paralel olarak, ödeme sistemlerini sadece tüketicilerin değil kurumların da hayatına katmak istiyoruz" dedi.

İsfendiyaroğlu, bankanın hedeflediği bu kesimler arasında KOBİ'lerin önemli bir yer tuttuğunu, bireysel ve şirketsel harcamaları ayırarak daha etkin ve profesyonel denetleme sağlamanın küçük ve orta ölçekli işletmeler için cazip olduğunu ifade etti.

Türkiye'de son 5 yılda, ticari kart sayısının yüzde 400 arttığını ancak daha gidilecek çok yol olduğunu kaydeden İsfendiyaroğlu, "Kayıtdışılığın minimuma indiği daha verimli ve az maliyetli bir ekonomi için ticari kartları yaygınlaştırmalıyız. Garanti Bankası olarak sadece pazar payını artırmayı değil ticari kart pazarını büyütmeyi de hedefliyoruz" diye konuştu.

İsfendiyaroğlu, bu misyon çerçevesinde geliştirdikleri "Egeli İhracatçım Bonus Business Card"ı geliştirdiklerini dile getirerek, "Egeli ihracatçıların hayatında vazgeçilmez bir unsur haline getirmek istiyoruz. Bu amaçla, hedefimiz, 8 bin üyemizi bu kartın aktif kullanıcısı haline getirmek" dedi.

İsfendiyaroğlu, ilk yıl kart aidatının olmayacağını, ikinci yıl 50 liralık aidat alınacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Mustafa Türkmenoğlu ve Arif İsfendiyaroğlu hazırlanan protokolü imzaladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir