Egemen Bağış derhal özür dilesin

İnce, "Bu pakete 'hayır' diyenin ya aklından zoru vardır ya da vatan sevgisiyle ilgili bir sıkıntısı vardır" diyen Bağış'ı halka hakaret etmekle suçladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "(Hayır oyu vereceklerin aklından zoru vardır) diyerek millete, milletin özgür tercihine hakaret eden Egemen Bağış, derhal milletimizden özür dilemelidir" dedi.

İnce, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen iftar sonrasında yaptığı konuşmada "Bu pakete 'hayır' diyenin ya aklından zoru vardır ya da vatan sevgisiyle ilgili bir sıkıntısı vardır" sözlerini kullanarak "Hayır" oyu verecek olan yurttaşlara hakaret ettiğini öne sürdü.

Bağış'ın uzun yıllar Amerika'da yaşamış ve orada tercüme bürosu ve evi bulunan bir bakan olduğunu belirten İnce, "Amerika'da tercüme bürosu olan birisinin 'hayır' oyu verecek yurttaşların vatan sevgisini sorgulamasının komik olduğunu" ifade etti.

İnce, "(Hayır oyu vereceklerin aklından zoru vardır) diyerek millete, milletin özgür tercihine hakaret eden Egemen Bağış, derhal milletimizden özür dilemelidir" ifadesini kullandı.

Muharrem İnce, Bakan Bağış'ın şu sorulara cevap vermesini istedi:

"Egemen Bağış'ın, kendisi, eşi ve çocuklarından çifte vatandaş olan var mıdır? Oğlunun Amerikan vatandaşlığı var mıdır? Türkiye'de doğan kızının Amerikan vatandaşlığı olduğuna dair iddialar doğru mudur?

Egemen Bağış'ın sahibi ya da ortağı olduğu tercüme bürosu Beyaz Saray'a hizmet vermiş midir? Bağış'ın bu tercüme bürosu ile ilgisi nedir? Bu ilgi halen devam etmekte midir? Bağış, milletvekili olduktan sonra bu tercüme bürosu ile olan ilgisini sonlandırmış mıdır? Bu tercüme bürosu Sayın Egemen Bağış'ın milletvekili olmasından sonra yurt içinde veya yurt dışında hangi ülke, kişi, kurumlara hizmet vermiştir?

Egemen Bağış'ın yurt dışında sahibi olduğu menkul ve gayrimenkul mal varlığı var mıdır? Var ise bunlar nerededir, hangi tarihlerde edinilmiştir? Bu mal varlığının TL karşılığı nedir?

Sayın Egemen Bağış; 20 bin lira sermaye ile kurulan bir şirketin ortağıdır ve bu şirket Vakko Bayiliği yapmaktadır. 20 bin lira sermayeli bir şirketin Vakko Bayiliği yapması üstün bir zekanın ürünü müdür yoksa siyasi bağlantıların ticari amaçlar için kullanılması mıdır?"

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir