”Egemenlik Milletindir” dedi, ama...

Salonda milletvekili sıralarına oturan ve dışarı çıkmak istemeyen Temel Y. görevliler tarafından yumruklanarak yaka paça salondan çıkarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AKP Ankara İl Teşkilatı’nın parti toplantılarına girişini yasakladığı Temel Yürekli isimli vatandaş, izinsiz grup toplantısına girince, Meclis korumaları tarafından salonundan çıkarılmak istendi. Temel Yürekli direnince yumruklar havada uçuştu.

AKP Grup toplantısı başlamadan önce grup salonunda milletvekili sıralarına oturan Temel Yürekli isimli vatandaş, zorla salondan çıkarıldı.

Edinilen bilgilere göre; partililer tarafından korumalara milletvekili sıralarında oturan şahsın salondan çıkarılması talimatı verildi.

Korumalar vatandaşa “Milletvekili sırasında oturuyorsun buradan çıkmanız lazım” diyerek uyarıldı.

Ancak, Temel Yürekli, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, siz beni bu koltuktan kaldıramazsınız. Çıkmayacağım ancak beni buradan Başbakan çıkarır. Ben bu partinin üyesiyim” sözleriyle karşı çıktı.

Yürekli direnince, Meclis korumalarınca zorla dışarı çıkarıldı. Korumaların salon dışına çıkardığı vatandaş, önce erkek tuvaletine alındı.

 Başbakan Erdoğan grup salonuna girdikten sonra Meclis polisine teslim edildi.

Alınan bilgiye göre basın kartı olan ve Başkent eksprese mensup kişinin ziyaretçi kartı da bulunuyor.

Daha önce çeşitli parti toplantılarında taşkınlık yapan kişinin , Ankara İl Teşkilatı tarafından yasaklandığı ve Meclis dahil partinin özel toplantılarına giriş yasağı olduğu belirtildi.

Daha önce Belediye Meclis üyeliği için aday adayı olan Temel Yürekli’nin, Ankara Yeni Mahalle Teşkilatına mensup ziyaretçilerin arasına katılarak grup toplantısına girdiği kaydedildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
AKP