Egemer'e 651 milyon dolarlık finansman kredisi

Egemer, yerli-yabancı şirketlerin oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından inşa edilecek enerji santrali için 3 bankadan 12 yıl vadeli kredi temin etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş'nin iştiraki Egemer Elektrik Üretim A.Ş, Hatay/Erzin'de kuracağı Kombine Doğalgaz Çevrim Santrali için 3 bankadan 12 yıl vadeli 651 milyon dolar tutarında proje finansmanı temin etti.

Akenerji açıklamasına göre, yerli-yabancı önde gelen yüklenici şirketlerin oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından inşa edilecek enerji santralinin, 2014'ün üçüncü çeyreğinde devreye alınması planlanıyor.

Egemer'e 12 yıl vadeli 651 milyon dolarlık proje finansmanı sağlayan bankalar komisyonunun içinde Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Vakıfbank yer alırken, ING Bank da bu süreçte Akenerji ve Egemer'in finansal danışmanlığını yürüttü.

Halen Türkiye'de tasarlanan en büyük doğalgaz santrali konumunda bulunan ve toplam maliyeti 930 milyon dolar olan proje, Türkiye'nin halihazırda kurulu üretim kapasitesinde yüzde 1,7'lik artış sağlayacak.

Erzin Kombine Çevrim Doğal Gaz Santrali, iki adet GE Frame 9FB gaz türbininden ve bir adet ortak Skoda Power MTD60 buhar türbininden oluşuyor. Söz konusu finansman, santralin Türk doğalgaz ve elektrik şebekelerine bağlantılarıyla ilgili ikincil çalışmaları da kapsıyor.

Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Egemer tarafından temin edilen finansmanın, Türk enerji sektörü açısından bir dönüm noktası özelliği taşıdığını ifade etti.

Egemer Genel Müdürü Serhan Gencer de bölgeye çağdaş bir enerji santrali kazandırmayı amaçlayan projenin, Türkiye'nin hızla artan enerji açığının giderilmesinde kilit bir rol üstleneceğini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir