Eğitim uçağı gövde üzerine indi

Uçaktaki 6 kişi de kurtuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ESKİŞEHİR - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksekokuluna ait bir eğitim uçağının ön tekerlek takımının açılmasında yaşanan sorun nedeniyle uzun süre havada kaldı. Uçak yakıtının da azalmasının ardından sorunsuz bir şekilde gövde üzerine iniş yaptı.

İçinde eğitmen pilotlar ve AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencisi 6 kişinin bulunduğu bir eğitim uçağı havalandı. Yaklaşık 2 saatlik eğitimin ardından iniş yapmak isteyen pilotlar, uçağın tekerlek takımlarını açmak istedi, ancak burada sorun yaşandı. Durumu kuleye bildiren pilotlar, hava alanını pas geçerek tekrar havalandı.

Durum, AÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'ye bildirildi ve ilgili kurumlardan yardım istendi.

Bunun üzerine hava alanına 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Arama Kurtarma, İl Sivil Savunma, çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Servis sağlık ekibi geldi.

Havada yakıtını bitiren Uçak sorunsuz bir şekilde gövde üzerine iniş yaptı.

Olayın ardından bir açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, havada arızalanan uçağa ilişkin olarak, ''Kimsenin burnu bile kanamadan bu olayı atlattık'' dedi.

Eğitmen pilot Ramazan Türkoğlu yönetimindeki uçağın havada yakıtı bitirildikten sonra gövde üzerine iniş yaptırıldığını ifade eden Prof. Dr. Sürmeli, ''Çok şükür kimsenin burnu bile kanamadan bu olayı atlattık. Kontrol amacıyla pilot, teknisyen ve 4 öğrencimiz hastanelere götürüldü'' dedi.