EIB, 120 milyon liralık teminatlı tahvil aldı

Avrupa Yatırım Bankası, KOBİ'lere destek olarak Şekerbank'ın teminatlı tahvillerinden 120 milyon TL alarak, Türkiye'deki ilk teminatlı tahvil alımını gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avrupa Yatırım Bankası, (EIB) Türkiye'deki KOBİ'lere destek olarak Şekerbank'ın teminatlı tahvillerinden 120 milyon TL (50 milyon euro) değerinde alım yaptı.

EIB tarafından yayımlanan bültende, bu finansman yapısının Türkiye'deki ilk teminatlı tahvil ve KOBİ alacakları portföyüyle küresel düzeyde desteklenen ilk küresel tahvil olduğu belirtilerek, "Bu kolaylıkla büyük ölçüde Türkiye'nin en az gelişmiş bölgelerinde yani Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bulunan imalat, gıda işleme ve hizmet sektörlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır" denildi.

Açıklamada EIB Başkan Yardımcısı Matthias Kollatz-Ahnen, "Bu, Türkiye'deki ilk KOBİ teminatlı tahvildir. Diğer bankalar da bu yeni üründeki boşluğu doldurmak üzere harekete geçme eğilimi göstereceği için Türkiye sermaye piyasasının gelişmesinde katalizör etkisi yapması beklenmektedir. Ayrıca sağlanan kredilerin bilhassa düşük olduğu az gelişmiş Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine odaklanacağız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir