Ek kontenjan başvurularında son gün

Üniversitelerdeki boş kontenjanlar için başvurular bugün sona eriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Üniversitelerdeki boş kontenjanlar için başvurular bugün sona eriyor. Başvuru süresi uzatılmayacak, posta ile ÖSYM'ye gönderilen tercih formları işleme alınmayacak.

Yükseköğretim programlarından birine girmek isteyen adaylar, 2010-2011 eğitim–öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boş kalan ve 2010-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan kontenjanlara başvurabilecekler.

Adaylar, 2010-ÖSYS ek yerleştirme tercihlerini, yarına kadar başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacak. 2010-ÖSYS merkezi ilk yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm ortaöğretim kurumu müdürlükleri ve ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ÖSYS'de başvuru merkezi olarak görev yapacak. Başvuru süresi uzatılmayacak.

Adaylar, 2010-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formu'na, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecekler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Adaylar, tercihlerini başvuru merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3 TL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyecek.

Ek yerleştirme işlemleri, 2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi(ÖSYS) Kılavuzu, 2010-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2010-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen esaslara göre yapılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir