Eker'den istihdam önerisi

Eker, "Esnek çalışma hayatımız olsaydı, yaklaşık 50-60 bin kişiye daha fazla iş sağlama imkanımız olacaktı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Orta Vadeli Program'da planlanan yüzde 5-5.5 büyümenin bile, mevcut işsiz stokunu çözmediğini belirterek, "Esnek çalışma hayatımız olsaydı, bugün yüzde 1 bile büyüsek yaklaşık 50-60 bin kişiye daha fazla iş sağlama imkanımız olacaktı. Esnek çalışma modellerini uygulayabilirsek yaklaşık 160 bin kişiyi daha istihdam etme imkanımız olabilir" dedi.

İSTANBUL - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, istihdam için ekonomik büyümenin mutlaka sağlanması gerektiğini, Orta Vadeli Program'da (OVP) planlanan yüzde 5 - 5.5 büyümenin bile, mevcut işsiz stokunu çözmediğini belirterek, "Esnek çalışma hayatımız olsaydı, bugün yüzde 1 bile büyüsek yaklaşık 50-60 bin kişiye daha fazla iş sağlama imkanımız olacaktı. Esnek çalışma modellerini uygulayabilirsek yaklaşık 160 bin kişiyi daha istihdam etme imkanımız olabilir" dedi.

Dinçer, Koç Üniversitesi-TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu tarafından düzenlenen “Türkiye’de İstihdam Politikası” başlıklı konferansta konuştu. Türkiye'de ulusal İstihdam stratejilerinin belirlenmesi için bir çalışma başlattıklarını, böylece istihdam konusunu çok derinlemesine ve ayrıntılı olarak analiz ettiklerini ve bu sayede çözüm önerileri üreterek ortaya koyduklarını söyledi. Bu yıl ise "İş Sağlığı ve Güvenliği" konusunda çalışma yapmaya başladıklarını belirten Dinçer, "Geçen ay bütün uzmanları bilim adamları bir araya gelerek, İş Sağlığı ve Güvenliği'nde çalıştay tertip ettik. Bu yıl sonunda İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili kapsamlı bir politika uygulamayı ortaya koyacağız" dedi. Dinçer, ilgili bakanlıklar arasında bir araya gelerek istihdam ve mesleki eğitim eylem raporun hazırladıklarını dile getirerek, "Bunun sonuçlarını 2-3 yıl sonra görmeye başlayacağız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir