Ekmeğe şimdilik zam yok

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, gündemlerinde ekmeğe zammın olmadığını, önceliklerinin kalite ve hijyen olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA  - Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Çok zorunlu olmadıktan sonra ekmek fiyatlarının değişmesi söz konusu değil. Şuanda gündemimizde ekmeğin fiyatı yok, sektörle ilgili iyileştirmeyi daha nereye kadar taşıyabiliriz, sorunları nasıl çözebiliriz o var" dedi.

Balcı, bölge ziyaretleri kapsamında geldiği Şanlıurfa'da yaptığı açıklamada, ekmek fiyatlarının son yıllarda ülke genelinde fazla değişkenlik göstermediğini ifade etti.

Federasyon olarak sektörde çeşitli çalışmalarda bulunduklarını anlatan Balcı, ekmek fiyatlarına da değindi. Türkiye'nin ekmeği, kilogram fiyatını ortalama 2 buçuk liradan tükettiğini aktaran Balcı, şunları kaydetti:

"Çok zorunlu olmadıktan sonra ekmek fiyatlarının değişmesi söz konusu değil. Şuanda gündemimizde ekmeğin fiyatı yok, sektörle ilgili iyileştirmeyi daha nereye kadar taşıyabiliriz, sorunları nasıl çözebiliriz o var. Ekmek fiyatı, bizim gündemimizde federasyon olarak üçüncü planda kalmıştır. Birinci planda sağlıklı ve hijyenik bir ortamda ekmeği üretmek, ikinci planda kaliteli üretmek geliyor daha sonra fiyatı söz konusudur. 2 - 3 yıl gibi bir sürede değişmeyen fiyatlara zaman zaman zam yapılıyor. Ama şuanda ekmek fiyatlarına ilişkin zam gündemimizde yok."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir