Ekmek artık daha sağlıklı olacak

Ekmekte kullanılan azami tuz oranı yüzde 1,5'a indirilecek, normal ekmek, kepek oranı daha yüksek unlardan yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Aşırı kiloların en büyük nedeni olarak görülen ekmek, bundan sonra daha sağlıklı olacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca, tüketime sunulan ekmek ve ekmek çeşitlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, muhafaza, taşıma ve pazarlanmasını sağlamak üzere söz konusu ürünlerin özelliklerinin belirlendiği tebliğ taslağı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında görüşe sunuldu.

Söz konusu tebliğ taslağına göre, ekmek bundan sonra daha sağlıklı hale gelecek.

Tebliğ taslağında, ekmekte kullanılan azami tuz oranının yüzde 1,75'ten yüzde 1,5'e düşürülmesi öngörülüyor.

Görünümü nasıl olacak?

Tebliğ taslağına göre, normal ekmek kepek oranı daha yüksek unlardan yapılacak. Ekmek ve ekmek çeşitleri dışından bakıldığında iyi pişmiş ve kabarmış, kendine has görünüşte, kokuda ve kabuk rengi dağılımı olabildiğince homojen, basık ve yanık olacak. Kesildiği zaman iç kısmı süngerimsi yapıda, gözenekler mümkün olduğunca homojen olurken, hamurumsu, yapışkan ve kabuk-iç ayrımı olmayacak. Yabancı madde ve karışmamış halde un, tuz, katkı maddeleri ile bunların topakları bulunmayacak.

Ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri en az 300 gram ağırlıktan başlayarak 50'şer gram arttırılmak suretiyle piyasaya arz edilecek. Mevcut tebliğe göre, söz konusu ürünler en az 200 gram ağırlıktan başlayarak 50'şer gram ağırlıklar halinde artırılarak satışa sunulabiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir