Ekonomi 'inkar' edilemez toplantısı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’deki Fransız şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Fransa Senatosu'ndan geçen Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasanın ardından, hem Ekonomi Bakanlığı’nın hem de Türkiye’de iş yapan Fransız şirketlerinin isteğiyle Cuma günü bir toplantı düzenlenecek.

NTV'nin haberine göre; Bakan Zafer Çağlayan, bakanlıkta, Fransız ve Fransız ortaklı 30’u aşkın şirketin üst düzey yöneticilerini kabul edecek.

Senatodan geçen yasanın ardından Bakan Çağlayan ile görüşen Fransız şirketlerinin yöneticileri, rahatsızlıklarını dile getirmişlerdi.

Yabancı Sermaye Derneği yönetiminden isimlerinde de yer alacağı toplantıda, gelinen noktayla ilgili değerlendirme yapılacak.

Edinilen bilgiye göre görüşmede, Türkiye - Fransa ilişkilerinin düzeltilebilmesi için karşılıklı olarak neler yapılabileceği, şirket yöneticilerinin Fransa’da harekete geçirebileceği mekanizmaların neler olduğu, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin sıkıntı yaşamaması için alınması gereken tedbirler değerlendirilecek.

Öte yandan, 'inkar yasası'nın önce Fransa Meclisi'nden ardından da senatodan geçmesiyle, Türkiye'nin bu ülkeye karşı yaptırımları gündeme gelmişti. Toplantıda, bu yöndeki adımların da masaya gelip gelmeyeceği merak konusu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir