Ekonomi, işsizliği indirmek için yavaş büyüyor

Bej Kitap'ta yeni istihdam olanaklarının sınırlı olduğu, ekonominin zayıf olduğu bir ortamda birçok şirketin kalıcı istihdam konusunda gönülsüz olduğu kaydedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Merkez Bankası (FED), ekonominin zayıflamadığını ancak şu an yüzde 9,6 seviyelerinde olan yüksek işsizliği aşağıya çekmek için yavaş büyüdüğünü bildirdi. 

FED'in çeşitli bölgelerden aldığı ekonomik verilere dayanarak hazırladığı "Bej Kitap" adlı raporda, 12 bölgeden 7'sinde ekonomik aktivitede ılımlı toparlanma görüldüğü, üç bölgede ekonomik aktivitenin karışık ya da durgun olduğu, sadece iki bölgede (Atlanta ve Dallas) ekonomik aktivitenin yavaşladığı ifade edildi.

Raporda, ekonominin zayıflamadığı ancak şu an yüzde 9,6 seviyelerinde olan yüksek işsizliği aşağıya çekmek için yavaş büyüdüğü belirtildi.

İşsizlik oranı, bir yıldan fazla süredir yüzde 9,5'un üzerinde seyrediyor.

Raporda, yeni istihdam olanaklarının sınırlı olduğu, ekonominin zayıf olduğu bir ortamda birçok şirketin kalıcı istihdam konusunda gönülsüz olduğu kaydedildi.

Yüksek işsizlik oranı Fed'in en temel sorunlarından biri. FED Başkanı Ben Bernanke ve arkadaşlarının 2-3 Kasım tarihleri arasında ekonomiyi canlandırmak için yeni bir program açıklaması bekleniyor.

Rapordaki verilere göre, ekonomik aktivitede, eylül başlarından bu yana çok büyük bir değişiklik olmasa da ekonominin büyümesi birkaç ay öncesine göre yavaşladı.

Haziran ayında 12 bölge de ekonominin büyüdüğünü bildirmişti. 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir