Ekonomik kayba daha fazla seyirci kalınmamalı

BİST-100 endeksinin 16 Aralık 2013'den itibaren yaklaşık 75 milyar lira değer kaybettiğine dikkat çeken Tanrıkulu, kaybolan siyasi istikrarın, ekonomik istikrarı da bozduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Kaybolan siyasi istikrarın, ekonomik istikrarı da bozduğunu görmekteyiz. Kimsenin yönetim başarısızlığının ağır sonuçlarını milletimize ödetme lüksü yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, son haftalarda ülke ekonomisinde ciddi kayıpların yaşandığını, iktidarın gelişmelere seyirci kaldığını öne sürerek, ülke kaynaklarının heba edildiğini savundu. 

Tanrıkulu, "Ülkemizde yolsuzluk, rüşvet, rant iddiaları ve gelişmeleri diz boyu olmuş, hakikatlerin araştırılması ve gün yüzüne çıkartılmasını engelleme çabaları hız kazanmıştır. Yönetmelik değişiklikleri, kolluk kuvvetleri, yargı ve medyaya baskı gibi yöntemlerle ülkemize yaşatılmakta olan hukuksuz, demokrasi dışı, devlet adabıyla bağdaşmayan hareketleri sergileyenler, diğer yandan ülkemizin ekonomik zararlar vermesine neden olanlarla aynı kişilerdir" iddiasında bulundu. 

Tanrıkulu, başarısızlığın sorumluluğunun faiz lobisi, dış mihraklar gibi hayali kavramlara yüklemeye çalışıldığını öne sürdü. 

BİST-100 endeksinin 16 Aralık 2013'den itibaren yaklaşık 75 milyar lira değer kaybettiğini ve aynı tarihte 2,04 lira olan ABD dolarının 2,19 seviyelerine yükseldiğini vurgulayan Tanrıkulu, açıklamasında şunları savundu: 

"Ülkemizin ekonomik kaybına daha fazla seyirci kalınmamalı, özellikle ekonomi yönetimi sorumluluğunu biran önce ele almalı ve gerekli önlemleri hayata geçirmelidir. Çünkü, kaybolan siyasi istikrarın, ekonomik istikrarı da bozduğunu görmekteyiz. Kimsenin yönetim başarısızlığının ağır sonuçlarını milletimize ödetme lüksü yoktur" 

Bu konularda ilginizi çekebilir