Ekonominin kara delikleri süratle çözülmeli

İSO Başkanı Küçük, dış ticaret açığı ve cari açığın kalıcı bir şekilde çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, yüksek dış ticaret açığı ve cari açık başta olmak üzere, "Türkiye ekonomisindeki kara delikleri" kalıcı şekilde çözmeye yönelik adımların süratle atılması gerektiğini söyledi.

Küçük, İSO Temmuz ayı Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa başta olmak üzere, küresel ekonomi üzerinde belirsizliklerin yaşandığına değindi.

Türkiye'nin, eskiye göre daha güçlü ve dayanıklı olduğunu, ancak yüksek cari açık başta olmak üzere çözümü ertelenen yapısal sorunlardan kaynaklanan tedirginlikler yaşandığını belirten Küçük, şu değerlendirmede bulundu:

"Yüksek dış ticaret açığı ve cari açık başta olmak üzere ekonomimizdeki kara delikleri kalıcı şekilde çözmeye yönelik adımları artık süratle atmamız gerekiyor.

Öte yandan uzun yıllardır enerjimizi tüketen ve maalesef son dönemde yine, çok üzücü kayıplarla, yeniden tırmanma belirtileri gösteren terör başta olmak üzere başka önemli sorunlarımız var. Temel hak ve özgürlükleri genişletecek, demokratik ve hukuki yapımızı daha ileri taşıyacak, yeni bir anayasa beklentisi hakim."

Yapısal dönüşüm şart

Türkiye'deki tablonun, "Türkiye, mevcut dinamiklerle yapabileceklerini yaptı, bundan sonraki sıçrama için yapısal dönüşüm şart" mesajını verdiğini dile getiren Küçük, bu yöndeki beklentileri destekleyen bir hükümet programı ile karşılaşıldığını, programın başarıyla hayata geçirilebileceğini ümit ettiklerini ifade etti.

Küçük, "Bu süreçte, hem bir itici güç hem de sürecin doğrudan bir aktörü olarak, özel sektöre de çok önemli görev ve sorumluluk düşüyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir