Suriye uçağından Türk birliğine saldırı

El Bab bölgesinde Türk askerlerine yönelik düzenlenen hava saldırısında 3 asker şehit oldu, 10 asker yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekatının 93’üncü gününde 3 asker şehit oldu.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, 3 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu" denildi. Saldırıda biri ağır olmak üzere 10 asker de yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"Fırat Kalkanı Harekatı'nda yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016 saat 03:30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personel tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle bölgeden tahliye edilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Hava saldırısında yaralanan ÖSO mensubunun olmaması, saldırının hedefinin doğrudan Türk askerleri olduğu yönünde değerlendiriliyor.

Ağır yaralı var

Kilis Devlet Hastanesi’nde yaralıları ziyaret eden Kilis Valisi İsmail Çataklı ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ise hastane yetkililerinden bilgi aldı. Çevik Kuvvet polisi hastane ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, durumu ağır olan askerler Gaziantep’e sevk edildi.

Ankara hareketlendi

Fırat Kalkanı harekatını yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına Suriye güçleri tarafından saldırı düzenlenmesi Ankara'yı alarma geçirdi.

TSK'nın saldırıyı rejim güçlerinin yaptığını açıklamasından sonra Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Trabzon programını iptal etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesindeki Türk askerlerine yapılan saldırıyla ilgili Bakan Işık ve Orgeneral Akar ile telefonla görüştü. Yıldırım, askerlerin durumu ve harekata ilişkin Işık ve Akar'dan bilgi aldı.

Şehitlerin kimliği belirlendi

Suriye rejiminin hava saldırısında şehit olan 3 askerin cenazeleri hastanedeki işlemlerinin ardından otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. İşlemlerinin ardından şehit askerler Erdal Bolat, Melih Özcan ve Zafer Er'in cenazeleri 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na götürülecek. Burada yapılacak törenin ardından şehit askerlerin cenazeleri memleketlerine uğurlanacak.

Yayın yasağı getirildi

RTÜK, Başbakanlık tarafından, Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaşanan hava saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiğini bildirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir