Elçi ve Türk Köşk'e çıktı

Cumhurbaşkanı Gül, meclis boykotuna ilişkin Şerafettin Elçi ve Ahmet Türk'le görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bağımsız milletvekillerinin Meclise gelmemeleri konusunda Şerafettin Elçi ve Ahmet Türk'ü kabul etti.

Çankaya Köşkü'nde saat 11.30'da başlayan kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Görüşmeye ilişkin basın açıklaması yapan Türk, yapılan haksızlıklara karşı parlamentoya katılmayacaklarını ifade ettiklerini anımsattı. Türk, gerçekten sorunun çözümünü sağlayacak inandırıcı bir açıklama, çalışma yapılmadan da tavırlarının değişmeyeceğini belirtti.

Türk, "Bugün de aynı kararlılıktayız" diye konuştu.

Türk, Gül ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirirken şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekten bize pozitif bir enerji verdi, sorunun çözümü konusunda olabildiğince büyük bir çaba göstereceğine inanıyoruz. Bu krizin aşılmaması durumunda önümüzdeki sürecin daha sancılı bir sürece dönüşeceğini ifade ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunun bilincinde. Umut ediyorum ki Hükümet, yine bu ülkenin Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanı, bu krizin aşılması konusunda gereken refleksi gösterir ve bu sorunun çözümüne katkı sunar.

Ancak tekrar ifade etmek istiyorum, ötekileştiren, hiçe sayan anlayışlar karşısında biz parlamentoya gitmenin ve orada bulunmanın bir anlam ifade etmeyeceğini tekrarlıyoruz. Eğer parlamentoda düşüncelerimiz, katkılarımız olmayacaksa ve parlamentoda bir işlevimiz yoksa o parlamentoda bulunmanın da çok anlamlı olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ama umut ediyorum ki herkes bu krizin aşılması konusunda gereken çabayı sarf eder." "Sayın Cumhurbaşkanı bize pozitif bir enerji verdi.  Sorunun çözümü konusunda olabildiğince çaba göstereceğini inanıyorum. Krizin aşılmaması durumunda önümüzdeki sürecin sancılı bir sürece dönüşeceğini ifade ettik Sayın Cumhurbaşkanına. Cumhurbaşkanımız da bunun bilincinde. Umut ediyorum ki Hükümet krizin aşılması konusunda gereken demokratik refleksi gösterir, sorunun çözümüne katkı sunar" diye konuştu.

Maddeleri değiştirmeye Meclisin yetkisi vardır

Türk, "Kırmızı çizginiz Hatip Dicle midir" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Hatip Dicle bir haksızlığa maruz kalmıştır ve haksızlığın düzeltilmesinin yolu, formülleri vardır. Eğer yargı bu noktadaysa bu maddeleri değiştirmeye Meclisin yetkisi vardır, hükümetin bu konuda bir çaba göstermesi gerekir."   

 

Bu konularda ilginizi çekebilir