Elektriği kesilen belediye DEDAŞ'ı mühürledi

Batman'ın Gercüş ilçesinde borcunu ödemediği gerekçesiyle elektriği kesilen Belediye, DEDAŞ İşletme Şefliğini "İş yeri açma ruhsatı olmadığı" gerekçesiyle içeride 4 personeli varken mühürledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BATMAN - Batman'ın Gercüş ilçesinde borcunu ödemediği gerekçesiyle elektriği kesilen belediye, DEDAŞ İşletme Şefliğini "İş yeri açma ruhsatı olmadığı" gerekçesiyle içeride 4 personeli varken mühürledi.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ekipleri, yaklaşık 3 milyon lira borcu bulunduğu ve ödemediği belirtilen Gercüş Belediyesinin elektriklerini kesti. Bunun üzerine DEDAŞ İşletme Şefliğine giden Belediye Yazıişleri Müdürü Mehmet Eriman ve zabıta ekipleri, yetkililerle görüşerek, iş yeri açma ruhsatlarının bulunmadığını bu nedenle DEDAŞ İşletme Şefliğinin mühürleneceğini bildirerek, personelin dışarı çıkmasını istedi. 

Duruma tepki gösteren DEDAŞ personeli iş yerinden ayrılmak istemeyince, belediye ekipleri, içeride 4 personel varken kapıyı mühürledi. Yaklaşık 2 saat boyunca kapısı mühürlenen iş yerinde bekleyen personel durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, iş yerinin kapısındaki mühürlü ipleri gevşeterek, 4 personeli dışarı çıkarttı. Sorumlu iki personel ifade işlemleri için İlçe Emniyet Amirliğine götürüldü.

"En borçlu müşteri grubunu belediyeler oluşturuyor"

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, borcunu ödemek istemeyen belediyeler, kamu kurumları, şirketler ve ticarethane ile konut abonelerine yönelik enerji kesme işleminin devam ettiği belirtildi.

DEDAŞ olarak ayrım gözetmeksizin gerçekleştirilen elektrik kesme işlemlerinin tavizsiz bir şekilde süreceği ifade edilen açıklamada, "Batman'ın Gercüş ve Kozluk ilçe belediyelerindeki kesme işlemi de bu çerçevede ayrım gözetmeksizin gerçekleştirildi" denildi.

DEDAŞ bölgesindeki "en borçlu müşteri grubunu" belediyelerin oluşturduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Dicle Elektrik bölgesindeki 'en borçlu müşteri grubunu' oluşturan belediyelerde de ödenmeyen borçtan ötürü enerji kesme uygulamasına başlandı. Borcunu ödemek istemeyen abonelerin elektriğini kesme kararlılığını her geçen gün daha da belirgin biçimde sürdüren DEDAŞ, son olarak borçlarından dolayı Batman’ın Gercüş ve Kozluk belediyelerinin içme suyu trafolarının elektriğini kesti. Dicle Elektrik, 30 Aralık 2013'de yaptığı duyuru ile borcunu ödemek istemeyen abonelerin enerjisinin kesileceğini duyurmuştu."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir