Elektrikli Fluence 26 bin euro

Renault, elektrik motorlu modellerinin fiyatlarını Paris Fuarı'nda açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault, Paris Otomobil Fuarı'nda sunduğu elektrik motorlu araç gamındaki modellerinin fiyatlarını açıkladı.

Renault'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de üretilecek Renault Fluence Z.E., Fransa'da anahtar teslimi 21 bin 300 eurodan, (batarya hariç, 5 bin euroluk vergi teşviki dahil), Avrupa'da (batarya hariç) yürürlükteki KDV'ye göre, vergi teşviki hariç yaklaşık 26 bin euro anahtar teslimi fiyatla satılacak.

Renault Kangoo Express Z.E., Fransa'da net 15 bin eurodan, (batarya hariç, 5 bin euroluk vergi teşviki dahil), Avrupa'da net 20 bin eurodan itibaren satılacak (batarya hariç, vergi teşviki hariç).

Bu satış fiyatına bataryanın kira bedelini içeren bir abonman ücreti de eklenecek. Renault Kangoo Express Z.E. için net 72 euro, Renault Fluence Z.E. için net 79 euro aylık kiralama bedeli alınacak. Renault, Kangoo Express Z.E. ve Renault Fluence Z.E.'nin fiyatlarını açıklayarak rezervasyonlarını açtı.

Renault'nun, Renault Z.E. modellerinin pazara sunulması aşamasında uygulamaya konacak olan şarj altyapılarının geliştirilmesi konusunda da çalışmalar yaptığı anımsatılan açıklamada, geniş halk kitlelerinin kullanımına dönük elektrik motorlu aracın gerçek olması için, Renault-Nissan İttifakı, kamu kurumları, enerji şirketleri ve Better Place gibi diğer çözüm ortaklarıyla çok sayıda işbirliği anlaşması imzaladığı, bunların sayısının 63'e ulaştığı belirtildi.

600'ün üzerinde prototip araç test edilecek

Renault Z.E. ürün gamının, 2011 ortasında satışa sunulmasından önce bile yollarda görülebileceği dile getirilen açıklamaya göre, bu yılın sonundan itibaren ve 2011 ortasında halka satışına kadar, Renault çözüm ortaklarının hizmetine 600'ün üzerinde prototip araç verecek ve bu araçlar 10 ülkede pilot operasyonlar çerçevesinde test edilecek.

Renault'nun Paris Otomobil Fuarı'nda üst segmentlerde yenilediği ürün gamının üç farklı yüzünü de tanıttığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Renault Latitude, iç mekanında yepyeni konfor ve kullanım özellikleri sunan konfor ağırlıklı, büyük sedan. Yeni Renault Laguna, sürüş keyfine öncelik veren çevik ve dinamik hatchback ve station-wagonlar yeni bir ön yüze kavuştular ve 4 tekerlekten yönlendirilen 4 Control sistemini geniş tüketici kitleleri için erişilebilir kılıyor. Yeni Renault Espace, bütün koltukları aynı konforu sunan büyük tek hacimlilerin lideri yeni LED'li farlarla ve yeni Carminat TomTom Live navigasyon sistemi ile donatıldı."

Bu konularda ilginizi çekebilir