Elektrikli oto aküsü için 1 milyon dolar yatırım yaptı

Yiğit Akü, lityum-iyon batarya geliştirmek için 1 milyon dolarlık laboratuar kurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Elektrikli otomobillerde kullanılacak lityum-iyon bataryayı geliştirmek için 1 milyon dolarlık ARGE yatırımı yapan Yiğit Akü, alanında Türkiye'de ilk olacak bataryanın üretiminde Avrupa birinciliğini hedefliyor.

Lityum-iyon bataryalar üzerinde çalışmaların yapılacağı söz konusu ARGE laboratuvarı için, bir yıllık fizibilite süresinin ardından literatür araştırmasının yapıldığı ve laboratuvar kurulumunun tamamlandığı kaydedildi.

Yiğit Akü'den yapılan yazılı açıklamada, 66 bilim adamının görev yapacağı laboratuvarın alanında Türkiye'de bir ilk olduğu vurgulandı.

Yiğit Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, açıklamasında, otomotiv sektöründe ARGE çalışmalarının büyük önem taşıdığını ve şirket olarak bu alanda yaptıkları yatırımlarda Türkiye'nin çıtasını yükselttiklerini bildirdi. Türkiye'de söz konusu yatırımlara milli gelirden ayrılan payın yıllardır yüzde 1'in altında kaldığına dikkati çeken Büyükkalender, "Yiğit Akü olarak her yıl artan miktarlarda ARGE çalışmalarına kaynak ayırıyoruz. 2002 yılında ciromuzun yüzde 0,5'ini araştırma ve geliştirme çalışmalarına yönlendirirken, bu rakamı 2008 yılında yüzde 2'ye çıkardık. 2011 yılında da ciromuzun yüzde 4'üyle ARGE çalışmalarını yürüteceğiz" dedi.

Şirketin, elektrikli araç aküleri konusunda çalışmalarını her geçen gün yeni ve ileri bir çizgiye taşımayı hedeflediğini kaydeden Büyükkalender, hedeflerinin elektrikli araçların aküsü olan li-on bataryaların üretiminde Avrupa birincisi olmak olduğunu bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir