EMITT 2011 sona erdi

Dört gün süren fuarda, Türkiye'nin yöresel zenginlikleri, çeşitli otel tanıtımları ve etkinlikler gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) işbirliğinde düzenlenen "EMITT 2011" Fuarı sona erdi.

Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 10 Şubat Perşembe günü açılan fuarda, Türkiye'nin yöresel zenginlikleri, otelleri tanıtıldı ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Fuarın son günü dolayısıyla bilgi veren Amasya Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, Amasya'nın 7 bin 500 yıllık tarihi ile kültür ve medeniyetlerin buluştuğu, 17 medeniyetin yaşadığı krallar şehri olduğunu belirterek, "Eğer Amasya'yı görmediyseniz, henüz en güzel fotoğrafınızı çekmediniz" dedi.

Amasya'nın, elmasının yanında arkeolojik ve kültürel değerleri de çıkardıklarını ifade eden Kaya, "Mumyaları görmek için Mısır'a gitmenize gerek yok. Amasya'da mumyaları görebilirsiniz. Cumhuriyetin temeli Amasya'da atıldı. Amasya'da 7 müze, 5 bin el yazması eser bulunuyor. Yeşilırmak'ın karşısında, Alçakköprü denilen yerden çekilen bir fotoğrafta, 5 medeniyetin izlerini görebilirsiniz" diye konuştu.

Kaya, Amasya'da Ferhat ile Şirin adına gelecek yıl müze açılacağını belirterek, özellikle müzenin, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde ziyaret edilmesinin beklendiğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir