Emlak Konut GMYO halka açılıyor

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, halka açılma yoluyla hisse senedi ihracı için Kurula başvuruda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 625 milyon lira tutarında halka açılma yoluyla hisse senedi ihracı için Kurula başvuruda bulundu.

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) haftalık bültenine göre, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 56 milyon 352 bin 942 lira tutarında halka açılma yoluyla hisse senedi ihracı için kurula başvurdu.

Söz konusu tutarın toplam 47 milyon 900 bin TL nominal değerdeki bölümü mevcut ortakların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanarak sermaye artırımı yoluyla, geriye kalan 8 milyon 452 bin 942 TL nominal değerdeki bölüm ise şirket ortaklarının portföyünde bulunan hisselerin satışından karşılanacak.

Ayrıca, ek satış hakkı kapsamında, şirket ortaklarının portföyünde bulunan toplam 8 milyon 452 bin 942 TL nominal değerdeki payın da halka arz edilmesi planlanıyor.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 625 milyon lira tutarında halka açılma yoluyla hisse senedi ihracı için Kurula başvurdu. Mevcut ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanarak sermaye artırımı yoluyla halka arz edilmesi planlanıyor.

Ekspo Faktoring A.Ş ise 20 milyon lira tutarında tahvil ihracı için SPK'ya başvurdu. Söz konusu şirketin ihraç edilecek tahvillerinin halka arz edilmesi planlanıyor.

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş 250 milyon lira tutarında "İş Yatırım Arma Portgöy Yönlü Serbest Yatırım Fonu" ihracı için Kurula başvuruda bulurken, SPK, Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 20 milyon lira tutarında tahvil ihracı talebini kayda aldı.

Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 20 milyon lira, Denizli Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin de 2 milyon 500 bin lira tutarında bedelli hisse senedi ihraç talebi kayda alındı.

SPK'nın haftalık bülteninde yer alan Özel durumlara göre ise  İdeal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. de "Sermaye Piyasası Mevzuatı Çerçevesinde Gayrimenkul Değerleme Hizmeti Verecek Şirketlere ile Bu Şirketlerin Kurulca Listeye Alınmalarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde değerleme hizmeti vermek üzere Kurulca listeye alındı.

 BKR Kaynak Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş.'nin de talebi üzerine Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetimle Yetkili Kuruluşlar Listesinden çıkarılmasına karar verildi.