Emlak Konut GYO, 2 Aralık'ta işlem görecek

Şirketin halka arzından 1 milyar ile 1 milyar 400 milyon TL arasında gelir bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Emlak Konut GYO, halka arz için Çarşamba ve Perşembe günü kesin talep toplamaya başlamasından sonra 2 Aralık 2010'da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başlayacak. Emlak Konut GYO'nun halka arzından 1 milyar TL ile 1 milyar 400 milyon TL arasında gelir bekleniyor. Hisselerin yüzde 20'si yurtiçi bireysel, yüzde 10'u yurtiçi kurumsal ve yüzde 70'i yurtdışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek. Halka arzda hisseler 1.60 ile 2.15 TL fiyat aralığında olacak.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (Emlak Konut GYO) halka arzına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Emlak GYO'nun halka arzı ile birlikte yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye getirmeye dikkat ettiklerini belirtti. Bu halka arzın, Türk müteahhitlerin yurt dışında iş yapmalarının önünü açacağına dikkat çeken Bayraktar, "Bunun izlerini görüyoruz" dedi.

Sektöre derinlik kazandırmayı amaçlıyoruz

Emlak Konut GYO'da ön talep toplamanın 8-9 Kasım'da tamamlandığını belirten Bayraktar, Türkiye'nin istikrarına yarışır bir ön talep toplama süreci yaşadıklarını söyledi. Bayraktar, şunları söyledi:

"Hem ülkemizde, hem İngiltere, ABD ve Körfez ülkelerinde roadshow yaptık. Özellikle dikkat ettiğimiz nokta, yabancı yatırımcıyı ülkemize getirmek. Emlak Konut GYO'nun Konut sektörüne bir derinlik kazandırmayı amaçlıyoruz. Çünkü zaten Emlak GYO'nun alacak portföyü bir hayli güçlüdür. Halka arzla elde edeceğimiz gelirleri biliyorsunuz. Türk yatırımcısıyla finans bakımından ciddi ülkelerin yatırımcılarını bir araya getirmek istiyoruz. Zaten Türkiye'ye yönelen dış yatırımları daha da artırmak istiyoruz. Geldiğimiz noktada çok sevinçliyiz. Kesin talep alımlarıyla da bunu taçlandıracağız" dedi.

Gelir, Kentsel Dönüşüm'e gidecek

Bayraktar, Emlak GYO'nun halka arzından gelecek olan kaynağın İstanbul'un kentsel dönüşümü için harcayacaklarını bildirerek, TOKİ'nin son 8 yılda önemli projelere imza attığını, bu çerçevede devletin, kamu kurumlarının elinde olan atıl durumdaki ve işgal altındaki arazileri satın almak suretiyle, Türkiye'ye ciddi bir yatırım ortamı ve ciddi bir gelişmişlik kazandırdıklarını vurguladı.

2 Aralık'ta İMKB'de işlem görmeye başlayacak olan halka arzdan güzel bir sonuç beklediklerini kaydeden Bayraktar, "Hem hane halkı sayısının küçülmesi, hem de göç, gecekonduların tasfiye edilmesi bakımından 3.2 milyon konuta ihtiyaç olduğunu düşünürsek yatırımların ne kadar önemli olduğunu görüyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir