Emniyet müdürlüğüne silahlı saldırı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Adana'da, Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik silahlı saldırıda bir polis memuru kolundan yaralandı.
 
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçe emniyet müdürlüğü önünden motosikletle geçen kişi veya kişiler, binaya ateş açarak kaçtı.
 
Saldırıda koluna isabet eden kurşunla yaralanan polis memuru, meslektaşları tarafından hastaneye kaldırıldı. Saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi.
 
Hayati tehlikesi yok
 
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, ilçe emniyet müdürlüğüne gelerek saldırıyla ilgili incelemede bulundu.
 
Coş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda kolundan yaralanan polis memurunun hayati tehlikesinin olmadığını bildirdi. Gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade eden Coş, "Şüphelilerin eşkalleri belli. Gerekli araştırma çalışmaları mevcut planlar çerçevesinde sürdürülüyor. En kısa zamanda inşallah yakalanıp, adalete teslim edileceğini ümit ediyoruz" dedi.
 
Gazetecilerin, saldırganların kaç kişi olduğunu sorması üzerine Coş, şöyle konuştu:
 
"İlk etapta 2 kişi ama fazla da olabilir. Gözcüsü olabilir, bütün yönleriyle değerlendiriliyor. Kamera sistemlerinden, MOBESE'den istifade ediliyor. Görgü tanıkları olabilir, onlarla da ilgili bütün bilgiler toplanıyor.
 
Bu çerçevede, bazı tahminler var zaten. O tahminlerin de ışığında arkadaşlarımız delillerden faillere ulaşmak için gerekli çalışmaları titizlikle ve hızlı bir şekilde sürdürüyor."