Emtia gurusundan yatırım tavsiyeleri

Emtia gurusu Jim Rogers, emtia yerine bu emtialarla ilgilenen şirket hisselerine yatırım yapma tavsiyesinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Emtia gurusu Jim Rogers, emtia piyasalarındaki oynaklığa karşı kendilerini koruyabilmeleri ve daha yüksek getiri performansına sahip olmalarından dolayı, emtia yerine bu emtialarla ilgilenen şirket hisselerine yatırım yapılmasını önerdi.

Garanti Masters Özel Bankacılık, emtia gurusu Jim Rogers ile müşterilerini, yeni sunduğu "Global Doğal Kaynak Şirketlerine Endeksli TL Hesap" mevduat ürünü ve dünya emtia piyasaları hakkında bilgi vermesi için video konferansla bir araya getirdi.

Garanti Masters'ın yeni mevduat hesabının dayandığı "Rogers Global Resources Equity Index Core Return 18 USD" endeksinin yatırım komitesinin yöneticisi olan Rogers, video konferansta yaptığı konuşmada, gelişmekte olan ülkelerdeki hızlı nüfus artışı ve büyümenin, insanları özellikle metal ve tarım sektöründe ürettiğinden daha fazlasını tüketir hale getirdiğini, bu nedenle bir arz sıkıntısı yaşandığını ifade etti.

ABD'de ortalama çiftçi yaşının 58, Japonya'da ise 66 olduğunu, yeni neslin çiftçi olmaması nedeniyle işçi sıkıntısının daha yoğun yaşandığına dikkati çeken Rogers, şunları kaydetti:

"Bu nedenle tarım fiyatlarında yükseliş devam edecek. Kamuoyu baskısı ve iklim değişikliği ise yenilenebilir enerji sektörünün gelişmesi yönünde önemli bir itici güç olmayı sürdürecek. Emtia yerine, bu emtialarla ilgilenen şirket hisselerine yatırım yapılmasını öneriyorum. Çünkü bu şirketler, emtia piyasalarındaki oynaklığa karşı kendilerini koruyabiliyor. Bu nedenle hisseleri daha yüksek getiri performansına sahip oluyor. 1970'lere geri döndük. Ancak bugünün o zamandan farkı, bugün Hindistan ve Çin dahil 3 milyar insanın da daha oyunun içinde olması ve hükümetlerin para basmaya başlaması... Önümüzdeki birkaç yılda ülkelerde enflasyon oranları artacak. Borç içindeki hükümetler para basarken, elinizde reel varlıklar olmalı."

Jim Rogers, altının 11 yıldır yükselmeye devam ettiğinin altını çizerek, "Bu çok sıradışı bir durum. Ancak altın fiyatları, önümüzdeki 10 yılda daha da yukarıya gidecek. Yatırımcılara altın satmamalarını, altın almalarını öneriyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir